Elegantní hodinky Fossil Gen 5 představují levnější alternativu k Apple Watch

8
Elegantní hodinky Fossil Gen 5 představují levnější alternativu k Apple Watch
  • Hodinky pohání čipset Snapdragon 3100, 1 GB RAM a 8GB úložiště
  • 1,28" AMOLED displej se chlubí jemností 328 pixelů na palec
  • Fossil Gen 5 nabízí možnost volat přímo z hodinek spárovaných s iPhonem

Výrobce hodinek Fossil oficiálně odhalil pátou generaci chytrých hodinek s lakonickým názvem „Gen 5“. Fossil Gen 5 pohání Wear OS a představují zajímavou alternativou pro všechny majitele smartphonů s logem nakousnutého jablka, kteří si nechtějí kupovat Apple Watch.

Jedná se totiž o první chytré hodinky s Wear OS, které umožňují reagovat na telefonní hovor ze spárovaného iPhonu. Pravděpodobně víte, že některé předchozí modely chytrých hodinek dokázaly uživatele upozornit na příchozí hovor, Fossil Gen 5 jsou však prvním zařízením, které umožňuje telefonovat a odpovídat tak na hovory přímo skrze hodinky. Tato funkce bohužel nebude dostupná hned od představení, ale dorazí později na podzim formou aktualizace.

Podle mluvčího společnosti již tak uživatelé nemusí při příchozím hovoru sáhnout po iPhonu, neboť lze vše vyřídit přímo skrze hodinky samotné. Považuje to rovněž za první krok k budoucí podpoře populární aplikace iMessage.

Fossil Gen 5

Výrobci se zaměřili rovněž na výdrž. Na jedno nabití mají hodinky vydržet až několik dní, k čemuž jim dopomůže režim „Extended Battery“, jenž je energeticky úsporný, ale zároveň ponechá zapnutý monitor srdečního tepu a upozorňování na notifikace. Pokud vám již opravdu bude docházet baterie, můžete přepnout na režim „Time-Only“, kdy se z hodinek stanou „hloupé“ a na jejich displeji se bude zobrazovat pouze aktuální čas. Většina uživatelů však bude hodinky používat ve standardním „Daily Mode“ režimu, s nímž mají nepřetržitě zapnutý ambientní displej.

Srdcem hodinek je Snapdragon 3100, který byl představen v minulém roce, a také obdrží 1,28palcový AMOLED displej s jemností 328 PPI, jenž výrobce vměstnal do ciferníku o průměru 44 mm a tloušťce 12 milimetrů. Hodinky budou nabízeny celkem v šesti barevných variantách s možností vyměnit si pásek o šířce 22 milimetrů.

Za zmínku stojí rovněž nadprůměrných 8 GB interního úložiště nebo 1 GB operační paměti. Nechybí ani NFC pro bezkontaktní platby, senzor srdečního tepu, GPS, reproduktor a mikrofon. Podle výrobce se s hodinkami můžete bez obav ponořit až do hloubky 30 metrů. Cenovka bude nastavena na rozumných 295 amerických dolarů tedy přibližně 8 tisíc korun i s daní.

Technické parametry Fossil Gen 5

Kompletní specifikace
Konstrukce44 × 44 × 12 mm, ? g, odolnost: ano
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,28" (? × ? px), tvar: kruhový
SystémWear OS, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetQualcomm Wear 3100, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostsrpen 2019, 8 000 Kč
Diskuze ke článku
PajaDuke
Mám téměř 3 roky staré Huawei Watch s Android Wear a s hodinkami telefonuje úplně běžně. Nejen, že můžu na hodinkách přijímat hovory a následně přes hodinky vést hovor, ale můžu i přímo vytáčet hovory.
Luky
tak tohle se mi líbí. Kdyby baterka vydržela v režimu "jen notifikace" alespoň tři dny, tak bych do toho šel. Na celodenní výlet (cca 16h) a gps tracking to asi nebude. Předpokládám, že nabíjení bude podporovat PowerShare ze Samsungů.
Dan78
Prosim s tou vodotesnostou nezavadzajte ludi. To si fakt neviete pozriet normy? Tieto hodinky splnaju normu 3ATM t.j. stupen ochrany 30M. A to v ziadnom pripade nie je 30 metrov potapania!!!!! Jedna sa odolnost voci nahodnemu kontaktu s s vodou t.j. umyvanie ruk, riadu pripade dazd. Takze nie su vhodne ani na plananie a samozrejme nie na porapanie. Na potapanie potrebujete splnit normu aspon 200M.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Vodotěsnost

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze