Fossil představil čtvrtou generaci svých hodinek. Nabídnou NFC či GPS

1
Fossil představil čtvrtou generaci svých hodinek. Nabídnou NFC či GPS
  • Čtvrtá generace hodinek Fossil disponuje systémem Wear OS
  • Hodinky Q Gen 4 lákají také například na NFC či GPS
  • Kompatibilní budou se systémy Android a iOS

V segmentu chytrých hodinek patří značka Fossil mezi vcelku významné hráče. Aktuálně své portfólio obohatila modelem Q Gen 4 se systém Wear OS a procesorem Snapdragon Wear 2100.

Fossil Q Gen 4

Nová generace láká hned na několik novinek, které ocení především náročnější uživatelé. 4. generace dostala podporu NFC, GPS a nechybí ani senzor srdeční frekvence. Vylepšena měla být také životnost baterie, a to na 24 hodin. Nejde o nijak zázračné číslo, ale mějme na paměti, že limitující je především zastaralý procesor. Modernější prozatím není k dispozici. Nabití hodinek má však trvat slabou hodinku. Nové hodinky budou lákat na výměnné náramky, kruhový vzhled a samozřejmě dotykový displej. Rovněž jsou odolné proti vodě až do 3 atmosfér.

Fossil Q Gen 4

Všechny varianty hodinek Fossil Q Gen 4 budou kompatibilní se systémem iOS 9.3 a novějším + s Androidem 4.4 a novějším. V případě druhého jmenovaného systému je nutné dodat, že mimo podporu jsou všechny smartphony s Androidem Go. Cena hodinek Fossil Q Gen 4 bude startovat na 255 dolarech, což je necelých 7 tisících korun s daní.