Dva a dost. Google nechce mít více výřezů v displejích smartphonů

2
Dva a dost. Google nechce mít více výřezů v displejích smartphonů
  • Google vybízí výrobce telefonů, aby využívaly maximálně dva výřezy v displeji
  • Současně nesmějí být dva výřezy na téže straně displeje

Módní vlna s „vykousnutými“ displeji odstartovala v loňském roce s příchodem Essential Phonu. Ještě více výřezy v displeji zpropagoval o několik měsíců později Apple se svým iPhonem X. Jak je léty dobrým zvykem, vzhledu iPhonu se chytli především čínští výrobci a začali chrlit jeden telefon za druhým, které právě výřez v horní části displeje nabízely. V letošním roce zde byl náznaky v podobě konceptu smartphonu od ZTE, který měl výřez nejen v horní části displeje, ale také na opačné straně.

ZTE
Koncept smartphonu se dvěma výřezy

Google jakoby tušil, že by se výrobci mohli utrhnout ze řetězu a výřezy pokrýt značné části displejů, zatáhl za záchrannou brzdu. Pro všechny své partnery a výrobce, kteří ve svých telefonech chtějí využívat jeho služby, vydal doporučení týkající se výřezů v displejích. V prvé řadě omezil počet výřezů na maximálně dva. Dále platí, že výřezy nesmí být vedle sebe a výrobce je nesmí umístit na delší ze stran displeje. Tím je v podstatě rozhodnuto, kde se výřezy mohou objevit. Buď v současné podobě na horním okraji displeje, případně na opačném konci.

V současné chvíli to však vypadá, že by výřezy v displejích mohly být pouze přechodovou fází. Někteří výrobci se snaží výřez co nejvíce zmenšit, například Oppo. Další se bez něj zela obejdou, což je příklad Samsungu a HTC. Brzká budoucnost by navíc měla přinést ohebné telefony, díky čemuž již nebude nutné šetřit každý milimetr pro displej.

Diskuze ke článku
Dragereker
Snáď nikoho nenapadne dať 2 výrezy na smartfón...už 1 je veľa :D
mental.disease
mne sa výrez tak páči, že by som prijal aj 4:
https://i.imgur.com/CUOn5MT.png

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze