A pak že to nejde hůř. Huawei chce nahradit výřez v displeji dírou

29
A pak že to nejde hůř. Huawei chce nahradit výřez v displeji dírou
  • Huawei asi není příznivcem výřezů v displeji, i když i jeho nové smartphony se bez nich neobešly
  • Jako alternativu navrhuje přesunout sluchátko do tenkého prostoru nad displej, kamera by měla vlastní průřez v displeji
  • Reálného nasazení se ale (doufejme) nedočkáme

Líbí se vám notch, tedy česky výřez v displejích moderních smartphonů? Ať už je odpověď jakákoli, do doby než se podaří vymyslet něco elegantnějšího a hlavně proveditelnějšího, musíme se s jeho přítomností u spousty smartphonů smířit. Huawei si budoucnost vizualizuje trochu jinak, chce totiž nahradit výřez dírou v displeji, kde se bude nacházet přední kamera.

Telefonní sluchátko by bylo v tenkém prostoru nad displejem, zde je ještě vše v pořádku, takové umístění je ideální. Kamera samotná by však měla vlastní díru přímo v zobrazovači, což už tolik nechápeme. Nejde ani tak o (ne)estetičnost, ale už samotná představa, že by všichni vývojáři tomuto řešení přizpůsobovali své aplikace je... spíše nereálná. Úvahu vylepšuje alespoň fakt, že by takový smartphone nabízel čtečku otisků prstů integrovanou přímo v displeji.

Z posledních týdnů a měsíců přitom víme, že to jde i o poznání zajímavěji. Například Oppo Find X má kameru a další nezbytné senzory ukryté ve výsuvné části, Vivo NEX S má zase výsuvný periskop. Ano, ani jedna varianta není zcela ideální, výsuvný mechanismus je další věc, která se může pokazit, výrobcům však nelze upřít snahu o vyřešení problému posledních měsíců – eliminaci nevzhledného notche.

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
A přitom stačí naprosto jednoduché řešení, ponechat nahoře rámeček jen tak široký, aby se do něj vešly potřebné senzory a foťák. Na to stačí cca 4-5 mm. Když budou mít čtečku v displeji, mohou odstranit spodní rám.
Carda
No co je lepší jak výřez? No přece díry nevím jestli je tohle šťastné řešení ale přijde mi to celkem vtipný každý nadává na výřez a Huawei chce dělat díry tak že to vlastně vyjde na stejno :D
Snoopy
nj... když dneska telefon bez přední kamery je nepoužitelný krám. Kdyby z něj nešlo volat, tak to nebude tak vadit, jako když by z něj nešlo posílat selfíčka.
Adrian
Já nevim jak vám ale mě jedna dirka na foťák příjde lepší než hnusnej výřez....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze