Druhá generace chytrého přívěsku Samsung SmartTag radikálně změní tvar

Druhá generace chytrého přívěsku Samsung SmartTag radikálně změní tvar
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Přívěsek v sobě bude mít otvor pro snadné připnutí ke klíčům či karabině
  • Podporovat bude rovněž technologii UWB

Popularita chytrých přívěsků je na vzestupu, a tak zřejmě již nikoho nepřekvapí, že Samsung pracuje na druhé generaci SmartTagu. Tento chytrý přívěsek na počátku dorazil hned ve dvou provedeních, a to s (Samsung Galaxy SmartTag+) a bez (Samsung Galaxy SmartTag) technologie UWB pro velmi přesné vyhledávání, kterou by nyní měl mít takříkajíc v základu.

Chystaný SmartTag 2 (prozatím není jasné, zda se takto náramek bude skutečně jmenovat, nebo se jedná pouze o pracovní název) byl již před měsícem spatřen v rámci certifikační databáze zařízení využívajících technologii Bluetooth (na což upozornil mysmartprice.com) a nyní i u FCC (americké Federální komise pro komunikaci), což zpravidla naznačuje, že bychom se jeho představení mohli dočkat již velmi brzy. Takto bylo ostatně v minulosti „odhaleno“ velké množství smartphonů i další elektroniky.


Podle některých zdrojů měl být dokonce SmartTag 2 uveden již v rámci události Galaxy Unpacked, která se konala minulý týden. Z prvního snímku je pak patrný radikálně pozměněný tvar přívěsku, jenž nově obsahuje výřez, zjevně po snadné připnutí ke klíčům nebo například karabině na batohu. Rozměry v tuto chvíli neznáme, tudíž je možné, že se bude jednat o relativně malý přívěsek, ačkoliv zřejmě větší než první generace. Otázkou rovněž zůstává, zda bude na přívěsku přítomno tlačítko, pomocí něhož bude možné „prozvonit“ telefon či spouštět funkce v rámci chytré domácnosti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze