Samsung SmartThings Find expanduje, v současnosti má 300 milionů uzlových bodů

Samsung SmartThings Find expanduje, v současnosti má 300 milionů uzlových bodů
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Od července 2022 přibylo 100 milionů uzlových bodů, za pouhých 10 měsíců tedy systém narostl 1,5×
  • Systém SmartThings Find dokáže snadno a rychle lokalizovat zařízení Samsung Galaxy všeho druhu
  • K zabezpečení citlivých informací používá systém SmartThings Find šifrování dat

Samsung dnes oznámil, že systém SmartThings Find se rozšířil již na 300 milionů tzv. uzlových bodů, tedy registrovaných a přihlášených zařízení, s jejichž pomocí lze vyhledávat jiné přístroje Samsung Galaxy.

Od července 2022 přibylo 100 milionů uzlových bodů, za pouhých 10 měsíců tedy systém narostl 1,5×. Rozšíření znamená i podstatně vyšší účinnost celé vyhledávací služby – každé přihlášené zařízení dokáže totiž lokalizovat jiný přístroj. Čím více zařízení, tím účinnější je systém pro uživatele.

Samsung SmartThings

Z rychlého růstu služby SmartThings Find máme ohromnou radost. Náš ekosystém připojených zařízení nabízí uživatelům spoustu nových možností a smysluplných výhod, nemusejí se například obávat, že zařízení někam založí, a jejich majetek je v bezpečí,“ říká Jaeyeon Jung, korporátní výkonná viceprezidentka a ředitelka oddělení SmartThings v Samsung Electronics.

Systém SmartThings Find dokáže snadno a rychle lokalizovat zařízení Samsung Galaxy všeho druhu, například chytré telefony, tablety, hodinky nebo sluchátka. Je kompatibilní i s přívěsky Galaxy SmartTag a Galaxy SmartTag+, které lze připevnit například na klíče nebo k zavazadlům.

Snadné použití a kvalitní zabezpečení znamená klid v duši

K zabezpečení citlivých informací používá systém SmartThings Find šifrování dat a další ochranné nástroje prostřednictvím osvědčené bezpečnostní platformy Samsung Knox. Údaje o lokalizaci přístroje se s dalšími osobami sdílejí výhradně s povolením uživatele. Identifikační kód každého zařízení se navíc každých 15 minut automaticky mění a ukládá se anonymně.

Samsung SmartThings

Pomocí funkce „Search for unknown tags near you“ (Vyhledat neznámé přívěsky poblíž) mohou uživatelé zařízení s Androidem nebo iOS snadno zjistit, zda se v jejich blízkosti nacházejí neznámé přívěsky. Pomocí této funkce lze určit sílu signálu daného přívěsku a podle toho zjistit, jak daleko se přívěsek aktuálně nachází. V případě potřeby mohou uživatelé označit vybrané přívěsky jako bezpečné.

Uživatelům zařízení Galaxy ovšem systém SmartThings Find nabízí ještě vyspělejší bezpečnostní řešení pomocí funkce Unknown tag alerts (Upozornění na neznámé přívěsky). Uživatelé se díky ní dozvědí o jakémkoli nepovoleném sledování – pokud systém SmartThings Find detekuje jakýkoli neznámý SmartTag, který uživatele sleduje, zašle mu upozornění. Tím systém uživatele chrání před zneužitím lokalizačních služeb.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze