Oppo představilo 65W nabíjení SuperVOOC, které nabije 4 000mAh baterii za 30 minut

1
Oppo představilo 65W nabíjení SuperVOOC, které nabije 4 000mAh baterii za 30 minut
Fotografie: Oppo
  • Výrobce slibuje nabití třetiny kapacity 4 000mAh baterie za pouhých pět minut
  • 30W bezdrátové nabíjení nabije stejnou baterii do plna za 80 minut

Společnost Oppo oficiálně představila superrychlé 65W nabíjení SuperVOOC Fast Charge 2.0 , které se objeví u vlajkové lodi Reno Ace. Pomocí tohoto nového standardu nabíjení je možné nabít 4 000mAh baterii za méně než půl hodiny. Tím však Oppo nekončí a pár dní po 30W nabíjení od Xiaomi ukázalo vlastní 30W bezdrátové nabíjení Wireless VOOC Flash Charge stejně jako čtvrtou generaci drátového nabíjení VOOC Flash Charge 4.0.

65W drátové nabíjení si budou moci uživatelé otestovat již 10. října, jakmile se dostane do prodeje chystané Oppo Reno Ace. Informace o schopnosti nabít 4 000mAh baterii za méně než půl hodiny tak prozatím nemohly být ověřeny nikým jiným než samotným výrobcem. Na druhou stranu Oppo i v minulosti představilo několik revolučních způsobů nabíjení, takže není důvod k pochybám. Na 27 % uvedené kapacity baterie se lze údajně dostat za pouhých 5 minut.

Oppo nabíjení

K tomu, aby Oppo dosáhlo těchto rychlostí, využívá galium-nitridových polovodičů, které urychlují nabíjení a i díky se podařily udržet rozměry adaptéru na přijatelné úrovni. K zajištění maximálního bezpečí Oppo integrovalo hned pět samostatných bezpečnostních prvků napříč adaptérem, kabelem i smartphonem.

Zmíněné 30W bezdrátové nabíjení dokáže nabít 4 000mAh baterii za 80 minut a je kompatibilní se standardem Qi, takže na nabíječku můžete v klidu položit například i zařízení, které dokáže využít pouze 5/10 W. Aby se zamezilo přílišnému zahřívání, nasadilo Oppo hned několik speciálních hardwarových úprav včetně HVDC (stejnosměrné vedení vysokého napětí) či detekce položení cizích objektů.

Oppo nabíjení

Představeno bylo rovněž drátové nabíjení VOOC Flash Charge 4.0, které nově dosáhne maximálního výkonu 30 W. Oproti VOOC 3.0 má být nabíjení o 12 % rychlejší, a 4 000mAh baterii tak nabije za 30 minut na 67 % kapacity a za 73 minut na 100 %.

Diskuze ke článku
G.
To je nič, Apple balí k iPhonom 18W nabíjačku!!! Ale len k Pro variantu, ak sa opovážite zaplatiť len 700, tak sa zmierte s 5W.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze