Dočkáme se příští rok skládacího tabletu od Microsoftu?

3
Dočkáme se příští rok skládacího tabletu od Microsoftu?
  • Microsoft pracuje údajně na prototypu skládacího tabletu s názvem Andromeda
  • Celé zařízení se má točit kolem digitálního pera a má připomínat papírový zápisník, avšak zůstat mají i telefonní funkce
  • Pokud Microsoft projekt nezruší, měl by se podle dostupných informací představit někdy v příštím roce

I přes odstoupení Microsoftu z trhu mobilních systémů dostáváme stále zprávy o nových zařízeních, na kterých pracuje. Plodným tématem je stále bájný Surface Phone, který je podle všeho ve vývoji již dlouhé roky. Pokud jsou však poslední informace z Windows Central pravdivé, Microsoft stále na podobném zařízení pracuje, jen bude mít možná úplně jinou podobu a zaměření.

Nevydaný prototoyp Microsoftu z roku 2009 s názvem Courier nám může nastínit možnou podobu Andromedy

Prototyp nového zařízení, neoficiálně označovaného jako Andromeda, má to totiž nabídnout funkci volání a zároveň podobou konstrukci jako zbrusu nový telefon Axon M od ZTE. Z dříve zveřejněných patentů již delší dobu víme, že Microsoft pracuje na skládacím zařízení, ale Adromeda by měla být víc než to. Telefonní funkce má sice zařízení nabídnout, ale nebudou tím hlavním bodem uživatelského zážitku.

Andromeda má být totiž skládacím tabletem, u kterého se chce Microsoft zaměřovat na digitální pero. Na podobné funkce jsme od Microsoftu zvyklí díky v poslední době protlačovanému Windows Ink a Andromeda by mohla být dalším velkým krokem. Celé prostředí a funkce tabletu se mají točit kolem digitálního pera až do té míry, že některé prototypy se údajně otevírají stejně jako klasický papírový zápisník a také systém je vytvořen tak, aby vypadal jako zápisník se synchronizací do OneNote.

Stroj má pohánět procesor architektury ARM, ale uvnitř poběží upravená verze Windows 10 a nikoli mobilní verze. S tím souvisí také fakt, že se Microsoft patrně nebude snažit Andromedu prodat jako náhradu/konkurenta pro tablety a smartphony. Namísto toho se počítá s vytvoření zcela nového trhu, stejně jako tomu bylo u prvního Surfacu. Zejména pak pro profesionální využití v podnicích či ve školách by dával „digitální zápisník“ větší smysl. Představení bychom se měli dočkat někdy v příštím roce, ale vzhledem k tomu, že Microsoft nadějná a zajímavá zařízení rád uprostřed vývoje ruší, je nutné brát zprávu s notnou rezervou.

Zdroj: windowscentral.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Antik
Podle toho jak microsoft zabiji vse co je dobre inovativni a revolucni tak to bud ukonci ,nebo zabije...
Policak
Andromeda není název zařízení, ale univerzálního OS, který má přijít po W10. Vy se radši prejmenujte na Aeronet, jestli chcete psát takové bláboly.
kleinak
Je zábavní, čím se redaktoři baví, když dotanou nějaký úkol, tak prostě napíší i obrovskou kravinu, která nevypovídá o ničem. Toho je internet plný. Ale úkol byl splněn.
Něco podobného měla již Nokie za dob kdy tu MS nebylo, MS není schopen dotáhnout věci až dokonce a když se to občas povede, tak to sám zase pohřbí. MS přijde jako poslední se skládacím telefonem, protože otázka bude??? Na čem tohle zařízení bude běhat??? Zda na Andromedě, tak to si opravdu pár let ještě počkáme.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze