Nová aktualizace pro Windows 10 je tady! Má vám ušetřit čas a zvýšit produktivitu

10
Nová aktualizace pro Windows 10 je tady! Má vám ušetřit čas a zvýšit produktivitu
Fotografie: Microsoft
  • Nová aktualizace je ke stažení už dnes, ale OTA bude uvolněna až za pár dní
  • Dočkáváme se konečně Časové osy, řady novinek v prohlížeči Edge, nového Pomocníka a vylepšení se dočká i diktování hlasem či Cortana

Počínaje dnešní dnem je ke stažení aktualizace Windows 10 April 2018 Update, přičemž od 8. května bude uvolňována celosvětově na zařízení s Windows 10. Tentokrát nás ovšem čeká jen pár menších novinek, na které se čeká již velmi dlouho, přičemž mottem celého updatu má být šetření vašeho drahocenného času.

Časová osa konečně přichází!

Největší novinkou je nepochybně příchod dlouho slibované Časové osy. Ta umožní uživatelům vrátit se zpět v čase a najít dokumenty, na kterých pracovali před hodinou, včera, minulý týden nebo před měsícem. Stačí se pohybovat po vertikální časové ose, ve které uvidíte vaše aktivity ve Windows 10. Kromě dokumentů z balíčku Office tu najdete také záznamy z aplikace Fotky, VLC, Malování nebo z prohlížeče Microsoft Edge, přičemž i uživatelé Edge a Office 365 z iOS a Androidu uvidí ve svém počítači, co dělali na svém smartphonu.

Pomocník pro lepší soustředění

Dále se přidá také Pomocník pro lepší soustředění, což je vcelku všeříkající název. Zkrátka dostanete k dispozici novou funkci, po jejímž zapnutí vás nebude systém otravovat se sociálními médii či různými notifikacemi, a vy se tak budete moci lépe soustředit na práci bez rušení. Případně si můžete funkci i nastavit, aby se zapínala automaticky na určitou denní dobu.

Edge dohání konkurenci

Celé řady novinek se dočkal prohlížeč Edge, který tak opět stahuje náskok konkurence. Konečně bude možné vypnout a zapnout zvuk záložky kliknutím na nově zobrazovanou ikonku jako v jiných prohlížečích. Knihy či PDF soubory můžete nyní číst ve full-screen režimu a pro snadnější a rychlejší nakupování si můžete nyní uložit své informace jako adresa a platební údaje do chráněného formuláře, který za vás vždy vše vyplní, což umí třeba Google Chrome už nějakou dobu. Přijde také přehlednější formát pro tisk stránek a gramatické nástroje, které vám mohou poradit při psaní.

Lepší integrace hlasového ovládání

Menších vylepšení se poté dočká funkce Dictation, která zvládne snadněji než kdykoli dříve zaznamenat poznámky či vytváření textu pouhým hlasem. Stačí nově jen kliknout myší do vybraného textového pole, zmáčknout zkratku Win + H a můžete začít mluvit. S hlasem souvisí také fakt, že je možné nově prostřednictvím Cortany ovládat z počítače chytrou domácnost.

Stáhnout Microsoft Edge

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: blogs.windows.com

Diskuze ke článku
Pesedm
Dole je ,,Stáhnout Microsoft Edge,, to asi nebude to pravé ořechové...
František Mlejnek
Už mě nějaká Cortana nějakou dobu obsazuje část paměti počítače. Proč ksakru se pořád musí natahovat celý nový Windows a nedělají to nějak stavebnicově. Já v životě nebudu z PC ovládat ani mobil natož třicet let starý elektrický sporák. Nebo na něj mluvit, stejně by mi nerozuměl. Zas budu půl dne nervózně pobíhat u počítače, že je děsně pomalej nebo se bude dvě hodiny upgradovat, na to já nejsem zvědavý. Je to vždycky na infarkt. Fakt není nějaká možnost natáhnout si jen to, co člověk potřebuje?
Petr V
Doufám že už nebude zamrzat systém
Pesedm
Tak právě přes aktualizace přišla: Windows 10, verze 1803

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze