30. září se zřejmě představí Windows 9 (aktualizováno)

7

Microsoft plánuje odhalení následovníka Windows 8, a to již příští měsíc, konkrétně 30. září. K odhalení by mělo dojít na speciální tiskové události, na které bychom se měli dozvědět více informací k projektu Threshold, což je krycí název nadcházející verze systému od Microsoftu.

Aktualizováno 16. 9. 2014

Nyní je to již oficiální a 30. září opravdu dojde ke speciálnímu Windows eventu, na kterém se máme dozvědět, jaká bude budoucnost právě rodiny Windows a všeho okolo. Velmi pravděpodobná bude první ukázka systému Windows 9, jenž je již dlouho očekávaným nástupcem Windows 8/8.1. Pozvánka samotná je velmi jednoduchá a na rozdíl od jiných pozvánek zde „není nic k luštění“, co by mohlo napovědět, co se na konferenci bude dít.

TIP: Windows 9 na dalších screenshotech a videích

Původní informace z 22. 8. 2014

Není žádným tajemstvím, že Microsoft pilně pracuje na nové verzi svého operačního systému Windows. Ukázky tohoto systému, pravděpodobně Windows 9, bychom se měli dočkat již příští měsíc a to konkrétně 30. září, na kdy si Microsoft připravil tiskovou konferenci pro novináře, kde by měl softwarový gigant představit novinky v chystaném systému Threshold.

Microsoft

Windows 9 totiž zatím oficiálně neexistují a pracuje se pouze s krycím názvem, kterým je právě Threshold. Na konferenci by měl Microsoft ukázat hlavní novinky chystaného operačního systému, mezi kterými nemá chybět zabudování hlasové asistentky Cortany, znovuzrození tlačítka Start a také zmizení takzvaného Charms baru, což je ona vysouvací lišta, která se vám zobrazí na pravém okraji obrazovky.

Zdroje: theverge.com, microsoft-news.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Jakub
Windows Threshold zní líp než Windows 9.
Lukáš
Takže tam zůstane plocha ? :)
Kuba
Plocha je i u Windows 8.
Grammar Nazi
"K odhalení by mělo dojít na speciální tiskové události, na které by mělo dojít k odtajnění více informací k projektu Threshold, což je krycí název nadcházející verze systému od Microsoftu.# autor ma trochu problemy se slohem, viz dojit, dojit az podojit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze