Ve Windows 9 bude více změn, než se předpokládalo

19

O tom, že ve Windows 9 bude nabídka Start a že bude možné spouštět aplikace Modern UI v oknech se tak nějak už ví, ovšem toto nemají být jediné změny, má totiž dojít i k razantní úpravě jádra celého systému, což se nepředpokládalo, uvidíme tedy, s čím Microsoft ještě překvapí.

Původ jádra Windows 8.1 sahá až do roku 1993, kdy Microsoft představil svůj první 32bitový operační systém Windows NT 3.1. Z jádra, které bylo původně určené jen pro profesionální využití, se stalo jádro, jež dnes nalezneme v tabletech, telefonech, bankomatech, serverech, ale třeba i v herních konzolích. Microsoft po celá léta jádro jen vylepšoval a mírně upravoval či modernizoval, ale nyní se rozhodl pro radikální změnu a ve Windows 9 má být znovuzrozené jádro Windows NT.

Počátek všeho a jak šel čas

Z pohledu uživatele by se nemělo nic moc změnit, dojde především ke změnám uvnitř systému a grafické prostředí systému, které na jádře běží, zůstane nezměněné, s ohledem ke změnám ve Windows 9 samozřejmě. Microsoft chce především nahradit starý Win32 kód, který zpomaluje vývoj celého systému, nahradit jej chce novými frameworky, jako je XAML. Vzhledem k tomu, že se jedná o opravdu důležitou část Windows je možné, že tento překvapivý krok Microsoft zpomalí a systému se dočkáme až po roce 2015, i když v Redmondu mají dostatek kapacit k tomu, aby všechno stihli.

Zdroje: careers.microsoft.com, neowin.net

Diskuze ke článku
NOstalgie
jo pri pohledu na 1. screen s Win 3.1 na me dychne nostalgie jak sv*na. Vzpominky na muj prvni pocitac, ktery jsem dostal na Vanoce 95 :-). Nejdriv jsem skoro brecel, ze jsem dostal jen nejake obleceni (kombinezu, rukavice, atd :-) ), auticko a ridici bob. A pak tata s mamou, ze ci je ta velka krabice ...
To jsem se pak se setrou cely zbytek vecera prosedeli u pocitace a taky skoro cele svatky prali jestli budu hrat F1 nebo ona si bude skladat puzzle a omalovanky.

A babicka dala k PC na stul minutky na peceni buchet, ktere co 20 min drncely a mi se museli stridat. A po tydnujsme mohli hrat je hod. denne - jsme byli zavislaci. U nas bylo klidne i 5-6 kamaradu a parili jsme doom 1,2

dneska novy pocitac, telefon nebo tablet takové grády uz nema a ani mit nebude. Proste se to prodava jak housky
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Radšej nech si dajú na čas, aby to nedopadlo ako s Vistou kedy si z ľudí spravili betatesterov :)
Pavel
Doufám že bude možnost přechodu ze starších win za zvýhodněnou cenu jako to bylo u win 8. Jinak bych se s pc asi rozloucil a sahl po macu kde je vzdy nejnovější os i office na mnohem lepší úrovni zdarma.
mozna
jen z Win 7 a urcite z Win 8 resp. 8.1

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze