Cortana na Windows 9? Vypadá to, že ano

16

Windows Threshold odhalil přítomnost asistentky Cortana. Tento mobilní pomocník se tak nejspíše dostane i na plné Windows. Windows Threshold je krycí označení chystaného systému, kterým bude nejspíše Windows 9.

Pokud používáte na svém mobilním telefonu s Windows Phone asistentku Cortana, určitě vás potěší nová zpráva o tom, že se dostane i na „velký systém“, a to na nové Windows. Na existenci pomocníka upozornil server Neowin, který zmiňuje, že Cortana funguje v systému jako samostatná aplikace. Dále se ale počítá s hlubší integrací do systému, takže nebudete muset spouštět aplikaci zvlášť.

Windows Phone 8.1

Cortana je hlasovou asistentkou, která vám po vzoru Siri u iOS nebo Google Now u Androidu, dokáže zjednodušit každodenní úkony, jako je nastavování budíku, vyhledávání informací nebo například hledání obrázků. Dostupná je všem uživatelům Windows Phone 8.1 v USA, Číně a Spojeném království. Bohužel prozatím nepodporuje češtinu, ale díky dobré práci českých příznivců bychom se jí mohli časem dočkat

.

Zdroje: neowin.net, theverge.com

Diskuze ke článku
jarda
Cortana a cestina. Pochybuju.
dost se bojim toho
ze Cortana, Siri a něco od Googlu bude ovládat všechno a většina lidi nebude umět skoro nic. Reknete Cortane, která bude v palubnim sStemu auta ať vás odveze tam a tam, při odchodu ať uzamkne byt/dum. Lol.

Pres to všechno, se mi budoucnost moc nelíbí. Vše má mit své meze
pepe
Cyan vyšel na české L920!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze