Letos se už nabídka Start do Windows nevrátí

36

Nabídka Start byla v systému Windows dlouhých 17 let. Za tu dobu se sice mnohokrát změnila, ale její základní myšlenka stále zůstávala. Od vydání Windows 8 však nabídku Start nahradila obrazovka Start a drtivá většina uživatelů odstranění nabídky Start kritizuje.

Na konferenci BUILD, kde Microsoft uvedl Windows 8.1 Update 1, unikl snímek systému, který naznačuje, že se do tohoto systému vrátí nabídka Start. Redmondský obr už potvrdil, že na návratu nabídky Start opravdu pracuje, ale že se do systému vrátí až příští rok, což je škoda.

Takto bude nejspíše vypadat nová nabídka Start

Nabídky Start se tedy letos už nedočkáme, přitom vše vypadalo tak nadějně. Údajně se má nabídka Start nacházet v aktualizaci Windows 8.1 Update 2, nebo Windows 8.2, přičemž ve Windows 9 má být nabídka Start, podpora spouštění aplikací pro Modern UI v oknech a v neposlední řadě má dojít i k úpravě prostředí Modern UI, ovšem jaká ta úprava bude, nikdo neví, ale nejspíše se bude jednat o takovou úpravu, aby byl systém použitelný jak na telefonech, tak na počítačích, ale i na konzolích, protože má dojít i ke spojení Windows, Windows Phone a Xbox One.

Zdroje: neowin.net

Diskuze ke článku
Dejmon
Ale vrátí, stačí přejít zpět na Win 7 :-) :-) :-)
Tomáš Kunst
Já si pomohl programem třetích stran a jsem se Startem naprosto spokojený.
Josef Kubeš
Josef Kubeš
Já s Metrem problém nemám. Na tabletu pohoda na desktopu po poslední aktualizaci také... Ale asi je to tím, že nabídku Start jsem dříve vlastně nikdy nepoužíval, takže mi nechybí.
Lukáš
to je už jedno, sice by to potěšilo, ale to u mě osmičky nezachrání. Vzhled osmiček zatím nejsem schopen strávit a sedmičky zatím stačí navše. Možná devítky....tam už to třeba nebude tak tahat za oči.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze