Dočkáme se Pixelů i my? Vodafone plánuje rozšířit spolupráci s Googlem

14
Dočkáme se Pixelů i my? Vodafone plánuje rozšířit spolupráci s Googlem
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Na vybraných trzích by měl Vodafone nabízet nejen telefony Pixel
  • Rozšíření spolupráce se dotkne i chytré televize od Vodafonu

Článek 23. 2. aktualizován o vyjádření českého Vodafonu.

 

Vodafone vydal poměrně zásadní tiskovou zprávu pro evropské trhy. V ní oznamuje rozšíření spolupráce se společností Google, a to hned ve třech oblastech. Jedna se týká RCS zpráv, druhá chytré televize Vodafone TV a třetí zařízení Pixel. A právě poslední jmenovaná oblast by pro české uživatele mohla být zcela zásadní.

Firmy Google a Vodafone se spojily, aby uživatelům přinesly moderní zasílání zpráv pomocí RCS, interaktivní televizní zážitky a nové smartphony s Androidem,“ řekl Hiroshi Lockheimer, senior viceprezident pro platformy a ekosystémy ve společnosti Google. „Vážíme si partnerství se společností Vodafone a jsme nadšeni, že můžeme potěšit miliony společných zákazníků po celé Evropě.

Právě poslední jmenované rozšíření spolupráce totiž dává naději, že bychom se na českém trhu oficiálně setkali nejen s telefony Pixel od Googlu. Spolupráce se totiž týká i dalších produktů, které má Google v nabídce. Šlo by tak i o chytré hodinky Pixel Watch a sluchátka Pixel Buds.

Česká republika patří mezi trhy, v nichž Vodafone figuruje jako většinový vlastník a doufejme, že nově navázaná spolupráce by pro nás znamenala příchod zařízení Pixel. Doposud se s nimi sice setkáváme, ale pouze ve vybraných obchodech a ve formě dovozu.

Na spolupráci jsme se zeptali českého zastoupení Vodafone a bohužel podrobnosti prozatím známé nejsou. „Vodafone Group oznámila rozšíření strategické spolupráce. O jejích podrobnostech bude brzy informovat,“ uvedla Charlota Dědková za tiskové oddělení Vodafone.

Neméně zajímavá novinka se bude týkat i Vodafone TV, kdy operátor hodlá vytvořit z Android TV preferovanou platformu. V praxi to bude znamenat, že se set-top boxem od Vodafonu budete mít přístup do obchodu Play a současně bude fungovat i Chromecast.

Diskuze ke článku
Ondra Indrych
Ondra Indrych
Naposledy upraveno: 22. 2. 2023 20:36
Kez by! Kdyby u nas Vodafone prodaval Pixel mobily, tak by konecne mohlo alespon u Vodafone fungovat na Pixelech ceske 5G a byla by tu oficialni podpora.
Ben Ben
Ben Ben
To by bylo rozhodně super...
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Skvělé...
Arcturus
Arcturus
Dokud to Vodafone nebude mít oficiálně ve svém českém eshopu, tak neuvěřím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze