Do Instagramu přibyl Boomerang, brzy dorazí i živá videa

3

Populární sociální síť Instagram se zřejmě poměrně brzy dočká funkce živých videí. Generální ředitel v jednom z rozhovorů potvrdil, že vývojáři pracují na přidání funkce streamování videí. Čekání si však můžete zkrátit nově přidanou funkcí Boomerang, která je novinkou v poslední aktualizaci Instagramu.

Instagram

Letos v létě se v Instagramu objevila po vzoru Snapchatu služba Stories, která si rychle získala značnou popularitu. Rozšíření bylo dále podpořeno nedávným vydáním aplikace pro zařízení se systémem Windows 10. Instagram však rozhodně jen nečeká, co ukáže konkurence a nové funkce by měly přibývat i v příštím roce. Generální ředitel společnosti Instagram Kevin Systrom v rozhovoru pro deník Financial Times potvrdil, že vývojáři pracují na funkci Live. Ta by do Instagramu přinesla možnost živého streamování videí.

TIP! Instagram Stories táhnou, aktivně je využívá 100 miliónů uživatelů

Pokud dojde k nasazení této funkce, o které jsme se bohužel více podrobností nedozvěděli, půjde o poměrně logický krok. Instagram je síť ke sdílení aktuálních zážitků a ty se neomezují jen na pouhé fotografie. Pokud jde o samostatná videa, měla by se dle spekulací objevit přímo přímo mezi Stories a být jednoznačně označena nápisem Live. Jelikož Instagram spadá přímo pod Facebook, nabízí se otázka zda nová funkce nebude například pevně spjata právě s největší sociální sítí na světě. Jakmile uživatel začal vysílat, objevil by se příspěvek i na jeho Facebooku. V tuto chvíli není zřejmé, kdy by se nová funkce mohla v aplikaci objevit.

Máme pro vás však informaci i o nové funkci, kterou najdete už nyní v Instagramu. Jde o pro mnohé známý Boomerang, což je samostatná aplikace vývojářů Instagramu, pomocí které lze vytvářet mini videa. Dojde k pořízení například 10 po sobě jdoucích snímků, které se následně automaticky pospojují. Vy si vzniklé mini video můžete pouštět klasicky, ale i pozpátku. Doposud bylo nutné pro tyto účely otevírat další aplikaci, nově se Boomerang dostal do položky Stories přímo v Instagramu.

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: thenextweb.com, techcrunch.com