Instagram Stories táhnou, aktivně je využívá 100 miliónů uživatelů

1

Doslova trefou do černého bylo zprovoznění funkce Stories v aplikaci Instagram. Sdílení vlastních příběhů formou obrázků či krátkých videí, které se po 24 hodinách smažou, si uživatelé velmi rychle oblíbili.

Instagram Stories
Instagram Stories

Zástupci Instagramu funkci Stories prvně představili začátkem srpna tohoto roku a ještě v témže měsíci došlo k veřejnému spuštění. Funkce Stories uživateli poskytuje možnost vytvářet svůj denní příběh, který se skládá z fotografií a videí. Ty nadále lze přímo v aplikaci rychle upravit. K dispozici jsou nejen ořezy či pootočení, ale především oblíbené obrázky, samolepky či různé nápisy. Není žádným tajemstvím, že funkce byla nasazena jako reakce na rostoucí popularitu Snapchatu. Aktuálně zveřejněná čísla dokazují, že šlo o krok správným směrem.

TIP! Novou službou Messenger Day chce Facebook konkurovat Snapchatu

Zatímco Instagram jako celek je využíván již více než 500 miliónů uživatelů, funkci Stories si oblíbila prozatím pětina z nich. 100 miliónů uživatelů využívá službu Stories aktivně každý den, což je velmi působivé číslo, přihlédneme-li, že je služba v provozu přibližně dva měsíce. Pro srovnání můžeme uvést, že konkurenční Snapchat měl v minulém měsíci 150 miliónů aktivních uživatelů po celém světě.

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: buzzfeed.com, techcrunch.com