Do Fotoaparátu od Googlu se vrací manuální ovládání expozice

6

Google má velmi zajímavý zvyk přidávat do svých aplikací nové zajímavé funkce a záhy je hned zase stáhnout zpět. Tato praxe Googlu se odráží v jeho náklonnosti k betatestování, a to ať už se jedná o aplikace, či samotný systém formou Developer Preview. Právě touto cestou se už jednou objevilo i manuální ovládání expozice v nativní aplikaci Fotoaparát Google, jen aby záhy opět zmizelo. Nyní se však vrací a zdá se, že tentokrát už natrvalo.

TIP! Android Nougat je oficiálně označen jako Android 7.0

Fotoaparát Google

Google už manuální ovládání expozice ve své aplikaci pro fotoaparát zkoušel dříve během vydávání Developer verzí Androidu N, avšak po krátké době z aplikace funkce opět zmizela. Nyní se však díky nejnovějšímu Developer Preview Androidu 7.0 Nougat vrací.

Dříve byla tato funkce schována v nastavení, kde jste ji museli před použitím v aplikaci zapnout. Tentokrát už bude automaticky fungovat jako standardní funkce aplikace, ale i přesto bude stále lehce schovaná. Manuální ovládání se vám ukáže na pravé straně hledáčku až po klepnutí na obrazovku pro automatické zaostření, čímž se vysunou nové posuvníky pro ovládání. I to je další změna, jelikož dříve bylo možné nastavit pouze hodnoty -2, -1, 0, 1, 2, což znamená, že nyní bude ovládání díky posuvníkům o něco přesnější a nabízí větší možnosti konkrétního přizpůsobení.

Fotoaparát Google

Ovládání by se mělo objevit v budoucí verzi Fotoaparátu od Googlu pro Android 7.0 Nougat, což nám dává naději, že už manuální ovládání opět nezmizí a můžeme se na něj těšit i v oficiální verzi Androidu 7, která už nám pomalu klepe na dveře.

Stáhnout Fotoaparát Google

Google Play (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
wanco hoff
wanco hoff
google fotoaparat vzdy stal za ... nic... mam S6, a v google fotoaparate sa neda dat 2K ani 4K dokonca ani fullHD 60fps. a to nehovorim o manualnom rezime v stock apke od samsungu. takze neviem preco by mal niekto pouzivat google fotoaparat. a ani nema naraz dve spuste. foto a video.
jkl
Sorry! This content is not available in your country yet.
We're working to bring the content you love to more countries as quickly as possible.
Please check back again soon.
ICE
Nějak ji v play store nevidím

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze