Google mění vzhled Lens. Chce, abyste vyhledávali pomocí fotografií

1
Google mění vzhled Lens. Chce, abyste vyhledávali pomocí fotografií
Fotografie: Kevin Kristhian, unsplash.com
  • Google Lens dokáže vyhledávat pomocí obrazu z fotoaparátu
  • Lze použít i pořízené snímky
  • Druhou možnost nyní aplikace zvýrazňuje

Tento nástroj máte pravděpodobně ve svém telefonu a nejspíše o něm ani nevíte. Google Lens však bez nadsázky znamenají revoluci v tom, jakým způsobem vyhledáváme na internetu. Namísto složitého formulování dotazu a jeho zapisování stačí namířit fotoaparát mobilního telefonu na objekt, který vás zajímá, a stisknout spoušť. To může být pro některé uživatele matoucí. Funkci totiž nenajdete v nabídce fotoaparátu, ale je potřeba kliknout na ikonu Lens vedle mikrofonu v aplikaci Google. Ale ani když nejdříve fotíte a až pak přemýšlíte nad tím, co jste viděli, není to problém. Umělá inteligence umí stejně dobře pracovat s pořízenými snímky jako s obrazem v hledáčku. Jenže tato volba byla ukryta tak hluboko v menu, že ji prakticky nikdo nepoužíval.

Google Lens

I proto přichystal Google v aktualizaci v12.26.10.23 výraznou proměnu rozhraní funkce Lens. Ta už nepřipomíná fotoaparát, ale velkou část zabírají odkazy na již pořízené snímky a screenshoty. Jak připomínají autoři článku na androidpolice.com, aktualizace je rovněž podmíněna změnou na serverech Googlu, takže se bude šířit postupně.

Diskuze ke článku
Tomáš Chabera
Tomáš Chabera
No, že google lens nenajdete v nabídce fotoaparátu není tak úplně pravda. Já tam tu možnost zrovna mám v aplikaci fotoaparát na POCO X3...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze