Displej vám při čtení již nezhasne. V Androidu P jej oživíte čtečkou

14
Displej vám při čtení již nezhasne. V Androidu P jej oživíte čtečkou
  • Při dlouhé nečinnosti displeje dochází k jeho pohasínání
  • S novým Androidem P přibude možnost, jak jej zase plně rozsvítit bez dotyku přímo na něj
  • Novou funkci dostane nativně v Androidu čtečka otisků prstů

Následující situaci zná patrně mnoho z nás. Dlouhé vteřiny si prohlížíte fotografii, případně čtete delší text, a displej vám začne pohasínat. Následují letmé dotyky, které mají zobrazovač opět plně rozsvítit a ideálně příliš nepohnout s aktuálně zobrazeným obsahem. Ano, situaci by šlo snadno řešit prodloužením intervalu, po kterém má displej zhasnout, ovšem to se ne vždy hodí a mohlo by to mít neblahý vliv na výdrž. Pomoci má v budoucnu čtečka otisků prstů.

Chystaný Android P má přinést novou funkci pro čtečku otisků prstů. Bude stačit krátký dotyk na čtečce a displej se opět plně rozsvítí. Je nasnadě, že tuto funkcionalitu ocení především uživatelé, jejichž smartphony mají čtečku otisků prstů na zadní straně. Samozřejmě si lze představit praktičtější řešení. To využívá například Samsung a LG, kteří čelní kamerkou sledují uživatele a pokud zaznamenají, že hledí na displej, nedovolí displeji pohasnout. Je to pohodlnější, než se něčeho dotýkat, na druhou stranu opět jde o energeticky náročnější řešení.

Zdroj: androidpolice.com

Diskuze ke článku
Mozkoun
Velmi by líbila by se mi možnost čtečkou "scrollovat" obsah na displayi, otázka, zda provedení čtečky je pro tuto funcki vhodné.
DunoCZ
Aneb funkce co je v EMUI se dostane do čistého Androidu.
Tola
Skvělý. A za 10 let to pozná že koukáme na displej. Geniálni!
Jerry
Nechápu proč tak krkolomně.... Doporučuji třeba aplikaci Kinscreen. Tu instaluji vždy jako první věc. Prostě se v ní nastaví, při jakém úhlu displej nikdy nezhasne (využívám třeba na obědě, kdy si mobil opřu o peněženku a čtu si), pozná že mobil držíte v ruce podle vibrací a pak nezhasne a nově umí i nastavit, u kterých aplikací displej nezhasne vůbec.
Je to fakt paráda a vůbec si neumí představit, jak bez toho mobil používat.

Ta varianta s otiskem prstů je nesmysl na entou.... Nejen, že se postupně přesouvá dopředu a pak už je přece šumafuk, kam kliknu při pohasínaní displeje, jestli na něj nebo čtečku, ale hlavně dělat to každých pár sekund.... Nesmysl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze