Desktopový Chrome se naučí posílat čísla do telefonu

Desktopový Chrome se naučí posílat čísla do telefonu
Fotografie: Google
  • Chrome pro počítače se naučí posílat čísla do telefonu
  • Stačí vybrat číslo a nechat si ho poslat
  • Hovor započnete potvrzením notifikace
  • Funkce je zatím v betaverzi Chrome 78

Tu situaci zná snad každý: hledáte nějakou informaci na webu a nakonec najdete telefonní číslo, kam je potřeba zavolat. Následuje hledání telefonu, jeho odemčení a hlavně únavné přepisování telefonního čísla. Nezřídka se také stane, že uděláte chybu a dovoláte se někam úplně jinam.

Chrome

Možná to nevypadá jako velký problém, ale pokud podobnou činnost provádíte častěji, pak vás určitě napadne, že by bylo dobré ji nějak zjednodušit. Microsoft už pracuje na možnosti telefonovat přímo z počítače, ale tato možnost, která se objevila v betaverzi desktopového Chrome, nejspíše přijde ještě dříve.

Chrome

Pokud totiž na webu narazíte na telefonní číslo, které vypadá jako odkaz a kliknete na něj, Chrome se vás zeptá, z jakého telefonu tak chcete učinit. Stejného výsledku dosáhnete v případě, že vyberete text a zvolíte příslušnou položku v kontextovém menu. V obou dvou případech se pak na zvoleném telefonu ukáže notifikace, na kterou stačí kliknout a hovor započne.

Chrome

Jak browser, tak telefon musejí být přihlášeny pod stejným Google účtem. Server androidpolice.com si funkcionality všiml v Chrome 78, který je prozatím v betaverzi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze