V mobilním Chrome se brzy můžete snadno zbavit otravných notifikací

V mobilním Chrome se brzy můžete snadno zbavit otravných notifikací
Fotografie: pixabay.com
  • Tlačítko k odhlášení bude přímo v notifikaci
  • Google také zavede jednorázové oprávnění pro weby

Možná to sami znáte, když se na vás obrátí někdo s radou o pomoc: jeho telefon neustále ukazuje upozornění, velice často se jedná o reklamy. Pokud za tím nestojí nějaká aplikace, pak se často jedná o upozornění webové stránky. V prohlížeči stačí trocha nepozornosti a jedním kliknutím se přihlásíte k odběru novinek. Toho mohou využívat weby například pro informace o nových článcích, ale také se to často zneužívá k pochybné reklamě.

Chrome

Pokud víte, co dělat, je řešení jednoduché. A naštěstí teď bude i jednodušší pro všechny, kteří se nevyznají v menu nastavení prohlížeče. Jak informuje Google na svém blogu, Google Chrome naštěstí nabízí okamžité odhlášení v samotném oznámení. Tato funkce je nejprve spuštěna na zařízeních Pixel, ale je přislíbeno, že se brzy objeví i na dalších zařízeních se systémem Android.

Chrome

Nová kontrola zabezpečení vás bude informovat o prováděných akcích, jako je odebrání oprávnění webům, které již nenavštěvujete, označování nežádoucích oznámení a další. Bude vám také připomínat věci, které vyžadují vaši pozornost, například případné problémy se zabezpečením, které je třeba řešit. Můžete také zvolit jednorázové udělení oprávnění, jako je přístup k fotoaparátu a mikrofonu. Jakmile danou stránku opustíte, oprávnění budou zrušena a stránka je nebude moci používat, dokud je opět výslovně neudělíte.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze