Nový čtyřpalcový model Applu bude zřejmě iPhone SE (3× aktualizováno)

Informace o případném čtyřpalcovém iPhonu stále neutichají, spíše naopak. Aktuálně se přípravné práce na novém kompaktním modelu jeví jako ještě pravděpodobnější. Unikají další snímky v nichž se ukazuje nejen samotný telefon, ale i jeho balení.

Aktualizováno 17. 3. 2016

Dnes se na internetu objevila fotografie zachycující část prodejního balení. Ta odhaluje, že by se chystaný čtyřpalcový iPhone měl jmenovat pouze iPhone SE. Prozrazena je také základní kapacita interní paměti, která by měla činit 16 GB.

Apple iPhone SE

Aktualizováno 16. 3. 2016

Nový čtyřpalcový iPhone 5SE by se měl oficiálně představit již v pondělí 21. března. Na tento den již Apple rozeslal také novinářské pozvánky. Nyní se objevily informace, že během tiskovky bude promítáno video ve 4K rozlišení, které by mělo být natočeno právě na malý iPhone. Znovu se hovoří o procesoru Apple A9 a řeč se stočila také na fotoaparát. Ten má nabídnout 12megapixelové rozlišení i podporu „živých fotografií“.

Apple iPhone 5SE

Aktualizováno 1.3.2016

O čtyřpalcovém iPhonu se spekuluje už dlouhou dobu. Nyní unikly nové snímky, které zobrazují obal i samotný telefon v barvě Space Gray. Ten ponese označení iPhone 5SE a má potěšit uživatele toužící po dobré výbavě, kvalitním zpracování a hlavně menších rozměrech.

Čtyřpalcový iPhone 5SE dostává finální podobu. Na veřejnost unikly snímky balení i telefonu, který se pochlubí malými rozměry. IPhone 5SE by si měl vzít to nejlepší z iPhonu 5S a iPhonu 6. Zahnuté sklo svědčí o již dvě generace používaném designovém jazyku Applu, který stále ještě budí diskuze. Na novém iPhonu také nebude chybět Touch ID.

Z minulých úniků vyšlo najevo, že iPhone 5SE bude označován modelovými čísly A1622 a A1723 podle paměťové varianty 16 GB nebo 64 GB. Novinka by také měla být poháněna čipem A9 a operační pamětí s kapacitou 1 GB. Nebude chybět ani NFC. S fotoaparátem o velikosti 12 megapixelů pak budete údajně moci natáčet videa v rozlišení až 4K. Kapacita baterie 1 642 mAh by se pak měla postarat o solidní výdrž.

Barevné varianty budou celkem tři – vesmírně šedá, stříbrná a zlatá. Spekuluje se i o růžové variantě. iPhone 5SE by měl být oznámen koncem března a s jeho uvedením by neměl z trhu zmizet model 5S.

Původní zpráva z 26.1.2016

Mobilní telefony v dnešní době neustále rostou a tento trend již postihl také iPhony od Applu. Poptávka po kompaktnějších modelech však stále ještě je a uvědomuje si to zřejmě i Apple. O případném novém čtyřpalcovém modelu se totiž spekuluje každoročně. Byli jsme tak svědky spekulací o iPhonu 6c či 7c. Nejnověji se hovoří o označení iPhone 5SE, který by měl tak navazovat na doprodávaný iPhone 5s, coby poslední kompaktní model Applu. Aktuálně se dokonce objevila fotografie, na které má být iPhone 5SE zachycen a to ve společnosti iPhonu 5, který je na snímku vlevo.

Apple iPhone 5SE
Údajný Apple iPhone 5SE (vpravo) vedle staršího iPhonu 5

Pokud by se zařízení potvrdilo a vypadalo tak jako na snímku, můžeme si být jistí, že přinese čtečku otisků prstů, která bude tradičně integrována do tlačítka pod displejem. Rozměrově by novinka měla odpovídat velikosti staršího iPhonu 5. Ve výbavě se objeví například Bluetooth 4.2, Wi-Fi s protokoly ac, procesor Apple A8 či 8megapixelový zadní fotoaparát v kombinaci s čelní kamerkou o rozlišení 1,2 megapixelu. Případné představení nového iPhonu by mohlo proběhnout už v březnu.

Zdroje: onemorething.nl, gsmarena.com, phonearena.com, gsmarena.com, appleinsider.com, iphoneabonnementen.com

Diskuze ke článku
Tomas
Predstavujeme vam novy iPhone 5se, ktory vyzera ako iPhone 6, v roku kedy predstavime novy iPhone 7.... :smh:
iovecka
Preco 5se ? A nemal by prist nahodou s novym iphonom 7 teda za rok ? Tej 5 presne nerozumiem ...
Lsn
Jasně... sedmička klepe na dveře a teď budou představovat pětku... Tim Cock logic...
thegrid
Mně je to fuk, já si za tu cenu koupím stejně vybavenýho droida a ještě si zajedu zalyžovat na týden do Francie.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze