VLC Player pro Windows 8.1 dostává zásadní aktualizaci

22

VideoLAN konečně dokončili svůj VLC Player pro Windows 8.1. Do nynějška byla na Windows Store verze určená pro Windows 8, která nepodporuje nové funkce Windows 8.1. O portu na Windows Phone stále není ani zmínky a Windows RT zůstává stále zapomenut.

Nová verze nese číslovku 0.1.0 a jedná se tak o druhé velké vydání populárního přehrávače multimédií, ovšem stále se jedná o beta verzi, ale i tak jde o poměrně použitelný přehrávač, jenž zvládne přehrát poměrně velké množství formátů a to zdarma.

VLC Player pro Windows 8.1

Bohužel stále není přehrávač dostupný pro Windows RT, totéž platí pro Windows Phone 8.1. Co se týče klasické verze přehrávače, tak nyní využívá novější jádro, jež nese název libVLC 2.2.0, taktéž bylo předěláno prostředí, které je nyní přehlednější. Velmi se také zlepšila odezva aplikace, která nyní reaguje podstatně rychleji. Aplikaci lze stáhnout zdarma na Windows Store.

Stáhnout VLC Player

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: jbkempf.com

Diskuze ke článku
Pivo
Stále to má hodně much. Vím to jelikož jsem si ho dnes zapnul místo výchozí aplikace Videa (ta pro Modern UI). Používám videopřehrávače pro Moder UI, díky tomu že mám o něco zmenšenou plochu a k tomu mám puštěné video. Což je výborné. Takže s VLC zkouším pracovat. Aplikace mi už spadla, odezvy jsou bídné a proč proboha nemůžu spustit video z Průzkumníka. No výchozí Video aplikace pro Modern UI je o něco lepší, hlavně když přidali podporu, že když aplikaci opustím a pak se vrátím, spustí se to z místa opuštění. Někdy to sice nefunguje úplně přesně, ale je stabilní a má rychlejší odezvy. VLC se musí ještě hodně snažit :)

Hmm, a jen taková otázka, není to už náhodou plná verze (sice raná) a ne Beta?
Petr Kellner
Petr Kellner
ale WP pořád nic !
Kocko
Uz umi prehrat video :-D
wtf
napiste nabuduce do napdisu ze sa jedna o verziu zo store, takto je to docela "matouci"

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze