ČSOB zdokonaluje aplikaci a webové stránky služby COOL karta

Nedávno jsme vám přinesli rozsáhlé zkušenosti s předplacenou platební COOL kartou společnosti ČSOB, která slouží jakožto virtuální peněženka. Jedna z věcí, která nás příliš nepotěšila, byl vzhled a fungování aplikace COOL karta. ČSOB vyslyšela nářky uživatelů a aplikaci aktualizovala, vylepšení doznalo i webové prostředí.

Přednedávnem jsme si pro vás přichystali recenzi COOL karty od ČSOB. Tato karta má sloužit jako elektronická peněženka, jedná se tedy o předplacenou platební kartu pro oddělení části vašich financí. Předplacené platební karty zažívají v tuzemských podmínkách boom, a tak je jasné, že se společnosti předhánějí v nabídce, a to jak co se eliminace poplatků týká, tak i také po stránce zdokonalování svých služeb. ČSOB se aktuálně rozhodlo vylepšit aplikaci, která je s COOL kartou úzce spjata, vylepšení doznalo také webové prostředí služby.

COOL karta
Přihlašovací webová stránka služby COOL karta

„Aplikace COOL karta nabídne několik novinek, mezi jinými i možnost přihlašování se nejen číslem karty, ale také e-mailem. Uživatel aplikace navíc nemusí přihlašovací jméno pokaždé vyťukávat na displeji, protože se automaticky uloží a příště už si aplikace vyžádá pouze heslo,“ vysvětluje zjednodušení Jana Opršalová, výkonná manažerka útvaru Platební komfort ČSOB.

Největším problémem aplikace COOL karta bylo nemožnost uložit si své údaje pro opakované přihlašování. Vždy bylo nutné zadat číslo karty, které je bohužel velmi dlouhé a zapamatovat si jej nebylo vůbec snadné. To se s aktualizací změnilo, aplikace si již přihlašovací údaje pamatuje a nově je možné přihlásit se také pod svým e-mailem. Tuto možnost je však nejprve nutné aktivovat na webu.

Prostředí aplikace COOL karta

Další novinku představuje funkce „Požádat o dobití“. „Pokud držiteli předplacené COOL karty dojde kredit, může o něj jednoduše požádat třeba rodiče pomocí aplikace. Tam si také rovnou vybere, jak chce žádost o dobití karty odeslat. Může využít například SMS, sociální sítě nebo nejrůznější komunikátory,“ říká Jana Opršalová. V aplikaci pro Android a Apple je také nově integrovaná funkce pro dobití karty přímo z mobilu či tabletu. „Klienti ČSOB a Ery ocení, že proces dobíjení mohou dokončit v aplikaci smartbanking, což celé dobití zkrátí na méně než minutu,“ dodává Jana Opršalová.

Aplikace prošla i dalšími méně výraznými změnami, nově se zjednodušila možnost dobíjení karty a také se zpřehlednila správa zůstatku. Velkým redesignem prošel také web služby. Ten už na první pohled působí přívětivějším dojmem, zákazník ihned ví, k jaké službě se přihlašuje. Opět se zpřehlednila možnost správy zůstatku a dobíjení kreditu na předplacenou kartu. Celkově se tedy zapracovalo především na zpřehlednění a přiblížení se modernímu prostředí většiny bankovních aplikací.

Stáhnout COOL karta

Google Play (zdarma)

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze