Microsoft ukázal další reproduktor s Cortanou, vyrobí ho HP

1
Microsoft ukázal další reproduktor s Cortanou, vyrobí ho HP
  • Na veletrzích Computex a CES Asia 2017 ukázal Microsoft další reproduktor s digitální asistentkou Cortanou
  • Nový reproduktor vyrobí HP a bude fungovat zcela samostatně nebo i s připojeným počítačem s Windows 10
  • Novinka nabídne světelné efekty i ovládání hudby, datum představení však není známo

Microsoft minulý měsíc společně s velkým podzimním updatem Windows 10 odhalil také první chytrý reproduktor s digitální asistentkou Cortanou na palubě. Jmenuje se Harman Kardon Invoke a má se stát konkurencí pro Amazon Alexa, Google Home nebo zbrusu nový Apple HomePod, tedy další domácí digitální asistenty.

Na veletrzích Computex a CES 2017 v Šanghaji, kterého se redakce mobilenet.cz účastní, však Microsoft ukázal další podobný produkt, jen od jiného výrobce. Chytrý reproduktor s Cortanou na palubě vyrobí i HP a pochlubí se elegantním bílým designem a unikátními světelnými efekty doprovázejícími interakci s digitální asistentkou. Stejně jako reproduktor od Harmanu, ani HP nebude potřebovat připojený počítač s Windows 10, bude fungovat zcela samostatně. Cortany se tak můžete zeptat, jaké bude počasí, jaké máte dnes schůzky či jí nadiktovat zprávu. Reproduktor disponuje i tlačítky pro snadné ovládání hudby nebo hlasových funkcí.

Harman Kardon Invoke a HP Pavilion Wave s Cortanou

Microsoft prozatím neoznámil, kdy se reproduktoru s Cortanou od HP dočkáme, je ale jisté, že to nebude dlouho trvat. Rovněž je zřejmé, že i v tomto segmentu se Microsoft vydá stejnou cestou jako například u své platformy pro rozšířenou i virtuální realitu, kde také svěřuje výrobu hardwaru partnerským výrobcům. HP již produkt s důrazem na Cortanu vyrobilo v minulém roce, jednalo se o designový stolní počítač s výkonným reproduktorem a mikrofonem, které byly vyvíjeny přímo pro bezchybné fungování Cortany.

Cortana je digitální asistentka Microsoftu běžící na všech zařízeních s Windows 10, dostupná je i pro systémy Android a iOS. Prozatím však neumí česky a její použití je tak pro Čechy spíše okrajové. Pro její plné využití na zařízení s Windows 10 je navíc nutné nastavit jiný než český region a nastavit jazyk na anglický. Kdy Cortana dostane češtinu, zatím není známo. Česky neumí ani přímá konkurentka Siri od Applu, Alexa od Amazonu nebo Google Voice Assistant.

Diskuze ke článku
Anonym
Vzhledem k tomu jak MS přistupuje k mobilní sekci a menším jazykovým skupinám, tak je mi celej MS u zadnice :)) Google mojí češtině rozumí a nemusím ze se be dělat američana co bydlí v NY city aby se mnou byl ochoten komunikovat !!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze