Cortana bude upozorňovat v hlavním panelu Windows 10

2

Microsoft vzbudil velkou pozornost oznámením data, kdy budou k dispozici ke stažení nové Windows 10. Zároveň firma zveřejnila několik propagačních videí, které ukazují dosud nepředstavené funkce. Vylepšení se například dočká i virtuální asistentka Cortana.

Součástí Insider Preview, dříve Technical Preview, desktopových Windows 10 je sice Cortana už několik měsíců, ale v blízké budoucnosti by měla dostat funkci zobrazování informací přímo v hlavním panelu. Jakým způsobem to bude fungovat, je vidět v propagačním videu v čase 1:25.

Cortana se poprvé objevila loni na začátku dubna ve Windows Phone 8.1 jako beta verze dostupná pouze v USA. Microsoft však s ní má velké plány a považuje ji za důležitou součást ekosystému Windows 10. Microsoft se však nechce omezovat pouze na Windows a hodlá jí nabídnout i uživatelům Androidu a iOS.

Cortana ve Windows 10

TIP: Windows 10 budou dostupné od 29. července (aktualizováno)

Čeští uživatelé by nicméně především ocenili, aby se Cortana konečně naučila česky. Bohužel však budeme mít smůlu i při vypuštění hotových Windows 10. Cortana má být při startu Windows 10 k dispozici pouze v USA, Velké Británii, Číně, Francii, Itálii, Německu a Španělsku.

Zdroje: neowin.net, microsoft-news.com, youtube.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Myslím že časom sa dostane aj do cz a sk jazyka ale my sme malé krajiny a počet ľudí hovoriaci našim jazykom je len mizive percento ľudí ktorý hovoria anglicky...
Časom ale určite bude...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze