Corning Gorilla Glass 3 se představí příští týden na veletrhu CES 2013

31

Displeje dnešních telefonů se s každým rokem zvětšují a zvětšují. Není žádným tajemstvím, že právě displej je na telefonu velmi zranitelným místem. Mnoho telefonů dnes chrání například sklíčko Corning Gorilla Glass, jehož třetí generace bude již brzy představena.

Přesně před rokem jsme se na veletrhu CES 2012 dočkali představení Gorilla Glass 2, které aktuálně mimo jiné používají například Samsung Galaxy S III, Nexus 4 nebo Nokia Lumia 920. Rok se s rokem sešel a americká firma Corning už nás láká na příští týden, kdy se koná veletrh CES 2013. Žádné překvapení se nekoná, třetí generace odolného sklíčka je na obzoru.

Corning v případě Gorilla Glass slibuje až třikrát lepší ochranu proti poškrábání, než jakou nabízela současná druhá generace. I sklíčko od Corningu však poškrábat jde. V této souvislosti potěší, že výrobce udává až o 40% sníženou viditelnost vzniklých škrábanců. Vylepšena byla rovněž odolnost proti tlaku na displej a to až o 50%. Třetí generace by se navíc mohla dostat i na větší displeje, než jaké vídáváme na telefonech či tabletech. Spekuluje se o využití u televizí.

Jak chráníte displej vašeho telefonu? Spoléháte se na odolné sklíčko nebo raději vše pojistíte ochrannou fólií?

Zdroje: fonearena.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Boro
Spekuluje se o využití u televizí. ... To jako vážně? Nevim teda jak moc velký % lidí by to využilo :D většina má TV na jednom místě a vůbec nic s ní nepřichází do styku. Jestli někoho něco napadá, rád se poučím, fakt mě nic nenapadá. :D
Ami
Já spoléhám na svůj Dragon Glass spolu s ochrannou fólií, kterou mám nasazenou z výroby...
freeman
Ja som skeptik. Uz pred rokom vykrykovali ake su ich skla neposkrabatelne a realita je na hony vzdialena realite.
Mr.Gentleman
Ja spoleham prave na sklicko. Vzdycky jsem tedy byl na sva zarizeni opatrny, takze nikdy k zadne vetsi uhone zadne nedoslo, ale obcas se neco stat muze - nahoda je blbec, jak se rika. Moje Lumia 800, chranena prvni generaci teto gorilky, mi jednou spadla od pasu dolu primo na sklo na kuchynskou dlazbu a jindy se mi ji povedlo vyhodit na drsnou silnici pri vystupovani z auta. Krom nekolika malich mikroskrabancu patrnych jen pri spravnem uhlu pohledu, neni na displeji nic znat a telefon pracuje taktez zcela v poradku dal.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze