Gorilla Glass 3 od Corning: odolný, odolnější, nejodolnější

8

Další novinka z letošní Consumer Electronics Show v Las Vegas tentokráte neobsahuje žádný nový mobilní telefon. Americká společnost Corning totiž představila v pořadí třetí generaci svého známého odolného sklíčka Gorilla Glass.

Podle očekávání bude sklíčko Gorilla Glass 3 oproti straší generaci opět o něco odolnější. Obsahuje technologii Native Damage Resistance (NDR), která nejen že lépe chrání displej proti poškrábání, ale také průběžně opticky zmenšuje škrábance, ke kterým přesto dojde. V Corningu si dali na vývoji opravdu záležet, a nové sklíčko vyvinuli v laboratořích nově už od úrovně molekul.

Gorilla Glass 3 je opět dosti tenké. Tento parametr musel výrobce dodržet, jelikož v dnešní době jsou výrobci telefonů zvyklí předhánět se v tenkosti svých modelů, čemuž by příliš tlusté krycí sklíčko displeje určitě nepomohlo.

Tip: přečtěte si také článek - Corning vyrobil už miliardu sklíček Gorilla Glass

První ukázky nové generace odolného sklíčka Gorilla Glass jsou k vidění právě v těchto dnech na probíhajícím CESu v Las Vegas. První přístroje, které již pokročilou ochranu displeje budou mít integrovanou, se na trhu objeví zhruba od poloviny tohoto roku. Jsme zvědaví, jestli v Corningu se svou výrobní technologií za rok dokázali opravdu posunout, a konečně nabídnout téměř stoprocentní ochranu displejů například proti klíčům v kapse a podobně. Zatím totiž v takových situacích ani Gorilla Glas příliš nepomůže.

Video - srovnání s alternativními ochrannými sklíčky

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
doktor
jen reklamni trik..sam mam gorilla glass ve svem telefonu,s klicema pohromade ho nenosim a stejne dva skrabance vidim
Ami
Zvláštní. A např. s Dragon Glass to nesrovnají, protože ví, že by jim to asi moc nepomohlo... :)
xzeit
Máte chybu ve větě: Tento parametr musel výrobce dodržet, jelikož v dnešní době jsou výrobci telefonů zvyklý předhánět se v tenkosti svých modelů, čemuž by příliš tlusté krycí sklíčko displeje určitě nepomohlo.

Ta chyba je ve slovíčku zvyklý, které má být zvyklí

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze