Gorilla Glass 5 je na světě, odolá většině pádů z výšky 1,6 metru

10

Nejnáchylnější částí dnešních telefonů na rozbití je samozřejmě displej. Ten je ve většině případů chráněn alespoň nějaký typem odolného sklíčka. Patrně nejznámějším typem je sklíčko Gorilla Glass od společnosti Corning, které se aktuálně dočkalo své 5. generace.

Gorilla Glass 5

Doposud bylo vlajkovou lodí společnosti Corning odolné sklíčko Gorilla Glass 4, které bylo světu oficiálně představeno v listopadu 2014 a vůbec prvním telefonem s ním se stal Samsung Galaxy Alpha. Po necelých dvou letech dnes Corning představil zbrusu novou generaci odolného sklíčka, kterému říká Gorilla Glass 5. Novinka je až dvakrát odolnější ve srovnání se 4. generací a údajně čtyřikrát odolnější ve srovnání s aktuální konkurencí na poli odolných sklíček.

TIP! Recenze Lenovo Moto X Force – Ten s nezničitelným displejem

Gorilla Glass 5 se také může pochlubit 80% úspěšností při testu pádu telefonu z výšky 1,6 metru. Ve většině případů by tak displej neměl být poškozen, i když vám telefon vypadne z ruky. I přes zvýšení odolnosti proti prasknutí si Gorilla Glass 5 zachovává své optické vlastnosti. Displeje budou nadále skvěle čitelné a údajně došlo i ke zlepšení citlivosti na dotyk. Nové sklíčko Gorilla Glass 5 se aktuálně vyrábí a první telefony by se jím mohly chlubit na sklonku letošního roku.

Zdroje: corning.com

Diskuze ke článku
Petas
Kdyz mobil spadne na hlinikovou hranu, tak tam muze byt aj simpanz 10 a je po skle, Hlinik neabsorbuje pad a veskera energie jde do skla. Takze jen dalsi pohadka jak s gorilla glass 4 :-D
Petr
nechci rejpat, ale od listopadu 2014 to neni dva a půl roku.
moje jméno
Pro ty co jej mají na práci a nikoliv pro zábavu, či snad machrování doporučuji masivní klipové pouzdro, ale nikoliv hloupě do strany, ale odklopné shora dolů. Ochrání telefon za všech situací a telefon se v ruce dobře drží. Cena do max. 2 stovek, aktivní výdrž cca 1 rok - chce si to však vybrat pouzdro kvalitně vyrobené. Upozorňuji však, že toto řešení není skutečně vhodné pro ty, co se chtějí blýsknout modelem za 20.000,- Kč ! Je to skutečně "jen" masivní ochrana proti poškrábání a rozbití.
Pw
No 4 generace moc nevydrzi, s7 edge spadl z kapsy a mam prasklej displej :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze