Corning vyrobil už miliardu sklíček Gorilla Glass

5

V dnešní době, kdy se displeje neustále zvětšují, se bez ochranného sklíčka takřka neobejdeme. Každý lepší telefon jej proto má. Nejčastěji se jedná o typ Gorilla Glass od výrobce Corning, který se dnes pochlubil významnou metou.

Kromě finančních výsledků, ke kterým se dostaneme níže, Corning oznámilo, že se jejich krycí sklíčka Gorilla Glass nacházejí na více než jedné miliardě zařízení. A to už je jistě pořádný důvod k oslavám. Nejde však jen o telefony. Odolná sklíčka Gorilla Glass se nacházejí i na některých tabletech, notebookách a dokonce i televizích.

Gorilla Glass se nachází již na miliardě zařízení

Nyní se přesuňme k finančním výsledkům za právě uplynulé třetí čtvrtletí. Celkový výdělek je 2,04 miliardy dolarů (zhruba 38,6 miliard korun). V minulém čtvrtletí činil výdělek 1,908 miliardy dolarů, jde tedy o 7 % nárůst. V meziročním srovnání však společnost zaznamenala pokles o 2 %. Ve třetím čtvrtletí 2011 činil výdělek 2,075 miliard dolarů (přes 40 miliard korun). Provozní zisk za uplynulý kvartál činí 521 miliónů dolarů (zhruba 10 miliard korun). Oproti druhému čtvrtletí jde o zlepšení o 13 %, neboť zisk činil 462 milionů dolarů. Meziročně už to tak veselé není. Pokles činí citelných 36 %. Za stejné období roku 2011 totiž společnost vykázala provozní zisk 811 miliónů dolarů, tedy v přepočtu necelých 16 miliard korun.

Zdroje: slashgear.com, corning.com

Diskuze ke článku
JaroB
A stoja za ho vno...mám S3ku ktorá má slávnu Gorila Glass 2 a po týždni opatrného používania škrabance na displeji ! ! !
Zadný kryt som si kúpil lebo som vedel,že je náchylný na škrabance ale predné GG sklo som neriešil. Ja sa k telefónu správam slušne nikdy by som ho nedal spolu s niečim do vrecka a podobne. V Samsungu ma odpinkali, veď to nikto nikdy a nikde netvrdil, že sa nepoškriabe ! Ale ja na to ale po týždni ??? A oni veď aj prach poškriabe GG !!! Takže som bol nútený si zakúpiť ochrannú fóliu ktorá je mimochodom o 3čísla menšia ako displej/vraj kvôli zahnutiu/ na odolné sklo ! ! ! Na pi.. je tam odolné sklo keď si aj tak musím nalepiť fóliu???
PODVOD a nič viac :/
N7610
Poslední dobou jsou tyto skla nějak zranitelná, i na LUMII 920 stoupá počet nespokojených uživatelů? Ale není to jen nokia jsou to i další značky jako samsung a další , připadá mě že čím novejsi sklo tím více se dá poškrábat tak nevím jestli je správnou cestou dělat tyto skla slabší a slabší :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze