Gorilla Glass 6 vydrží až 15 pádů z výšky jednoho metru

6
Gorilla Glass 6 vydrží až 15 pádů z výšky jednoho metru
Fotografie: Corning
  • Ve světě odolných skel dominuje společnost Corning se svým Gorilla Glass
  • Nová generace opět slibuje mnohem lepší vlastnosti
  • Jedná se o chemicky zesílené sklo, které by mělo vydržet až 15 pádů z výšky jednoho metru

Když mluvíme o odolných sklech displejů, v 99 % se jedná o odolná skla společnosti Corning, tedy o důvěrně známá skla Gorilla Glass. Zástupci společnosti dnes představili další pokračování, které opět slibuje velmi slušné výsledky při zátěžových testech. Díky laboratornímu chemickému zesílení skla odolná novinka až 15 pádům z výšky 1 metru, pátá generace vydržela zhruba polovinu.

Dle studie zástupců společnosti většině uživatelů spadne telefon asi 7× ročně, přitom polovina pádů je právě z výšky jednoho metru či méně. Na základě tohoto předpokladu by měl smartphone osazený sklem Gorilla Glass 6 vydržet dva roky bez poškození displeje. To je samozřejmě ale pouhá teorie. Společnost dodává, že nová generace odolného skla Gorilla Glass byla cíleně vytvořena pro potřeby dnešního trhu, kdy se objevuje čím dál více smartphonů, které jsou z valné části pouze skleněné, včetně zadního krytu.

Corning za dobu své existence dodal již více než 6 miliard odolných sklíček Gorilla Glass, jeho sklo nasadilo více než 45 výrobců po celém světě.

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Stejně to bude praskat. Pořád je to jen sklo.
Carda
A i kdyby to těch pár pádu přežilo tak stejně se to bude škrábat jako do teď tak že folie a skla si stejně každý koupí a na plácne.
Dan
Oni ty skla si stějně praskají jak chtějí. Tuhle sem jel nakole vypad mi mobil na šutry a nic, potom mi spadne na koberec z metru a prasklina jak kdybych do toho jebnul kladivem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze