Čínští zaměstnanci s iPhonem dostanou pod stromeček pokutu! „Hodní“ zase slevu

8
Čínští zaměstnanci s iPhonem dostanou pod stromeček pokutu! „Hodní“ zase slevu
  • Zaměstnanci společnosti Menpad, která pro Huawei dodává LCD displeje, budou penalizováni za používání Apple zařízení
  • Ti, kteří se rozhodnou pro smartphony značky Huawei nebo ZTE, obdrží nazpět 15 % z nákupní ceny
  • Menpad rovněž přestane nakupovat veškeré produkty pocházející z USA

Napětí mezi USA a Čínou se v poslední době neustále stupňuje a vyhlídka na zlepšení ne a ne přijít. Situaci nepomáhá ani výzva USA ostatním státům, aby nepoužívaly technologie od čínských společností Huawei a ZTE, které na své domácí půdě již před nějakou dobou Američané zakázali.

Jeden z dodavatelů Huawei se však postavil za svého chlebodárce a začne penalizovat zaměstnance, kteří se rozhodnou místo čínských smartphonů zakoupit telefony značky Apple (paradoxně také vyráběné v Číně). Jableční uživatelé zaměstnaní u společnosti Menpad, která vyrábí LCD displeje, tak upadnou v nemilost a podle vyjádření pro deník South China Morning Post dostanou pokutu ve výši tržní ceny iPhonu (takže sis jej de facto zaplatí dvakrát). Pokuta může být navíc přímo stržena z jejich výplatní pásky.

Ti zaměstnanci, kteří se naopak rozhodnou pro Huawei nebo ZTE, dostanou zpět 15 % z ceny, kterou za telefon zaplatili. Toto opatření je údajně následkem veřejného dopisu, který společnost Huawei zaslala svým dodavatelům 6. prosince. Kromě toho dodavatel přestane nakupovat všechny kancelářské potřeby vyrobené v USA, ale také automobily nebo počítače.

Diskuze ke článku
Michal O.
Doufám, že tu firmu čínská vláda za tohle potrestá. I když v Číně bych se nedivil ničemu.
Xwert Is
Xwert Is
Choré..
Stano
V USA zas kazdy musi mat apple povinne.Naviac Apple blokuje Trh pre Huawei lebo sa boji ze by sa im znizili zisky a uz by neboli 1.na trhu v Usa.Takze sa dalo cakat ze Huawei bude na to reagovat rovnako.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze