Chytré hodinky Garmin Venu2 kladou důraz na dlouhou výdrž i zdravotní funkce

1
Chytré hodinky Garmin Venu2 kladou důraz na dlouhou výdrž i zdravotní funkce
Fotografie: Garmin
  • Při aktivované GPS vydrží 45mm model až 8 hodin
  • Uživatelé si mohou změřit okysličení krve i stresu
  • Majitelé smartphonů s Androidem mohou odpovídat na zprávy

Garmin odhalil druhou generaci sportovních hodinek Venu, které dorazí ve dvou velikostech, nabídnou kvalitní AMOLED panel a také mezigeneračně lepší výdrž na nabití.

Garmin Venu2

Garmin Venu2 dorazí na trh ve větší 45mm (pánské) variantě s 1,3" displejem (rozlišením 416 × 416 pixelů) a také v menší 40mm (dámské) verzi s 1,1" obrazovkou a rozlišením 360 × 360 pixelů.

45mm verze má nově zvládnout až 11 dní běžného používání a 40mm o jeden den méně. Jedná se o podstatné zlepšení, neboť původní 43mm verze vydržela pouze 5 dní na jedno nabití. I při aktivovaném GPS měření pak výrobce slibuje 8 hodin (7 hodin v případě menší verze) včetně přehrávání hudby. Za pouhých 10 minut by pak měly hodinky získat dostatek energie pro jednodenní používání nebo jednu hodinu záznamu GPS, doplňuje jej také GLONASS i Galileo. Stejně tak je přítomen výškoměr s barometrem či nový senzor srdečního tepu Elevate V4.

Ze sportovních režimů je k dispozici nově HIIT (High Intensity Interval Training), a to hned v několika formátech, o kterých se více dočtete přímo na stránkách garmin.com. Z dalších vychytávek se můžeme těšit na pokročilejší monitoring spánku, který vypočítává skóre na základě srdečního tepu, okysličení krve a stresu. Samozřejmostí je i samostatné kontinuální měření srdečního tepu, okysličení krve, stresu, hydratace či menstruačního cyklu.

Z „chytrých“ funkcí stojí za zmínku možnost odpovědět na zprávy (pouze však v případě Androidu), upozornění z kalendáře, počasí a další. Uživatelé si rovněž mohou stáhnout další ciferníky, widgety nebo aplikace z Connect IQ a v neposlední řadě rovněž mohou hodinkami platit díky službě Garmin Pay, kterou na našem trhu podporuje hned několik bank.


Uvnitř hodinek je 7GB úložiště, které pojme až 650 skladeb z platformy Spotify, Amazon nebo Deezer. Hodinky si výrobce dle oficiálních stránek garmin.cz cení na 400 eur nebo 9 990 Kč.

Technické parametry Garmin Venu2 45

Kompletní specifikace
Konstrukce45 × 45 × 12 mm, 49 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,3" (416 × 416 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, mobilní sítě: ?, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 7 GB, paměťové karty: ?
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnost, 9 990 Kč
Diskuze ke článku
tomáš hudeček
tomáš hudeček
Chtělo by to trochu upravit zavádějící popisky. Hned první "Při aktivované GPS vydrží 45mm model až 8 hodin" jenže na GPS vydrží 22hod a GPS+BT hudba je 8hod. Někdo se podívá jen na začátek článku a řekne si, že prd vydrží a už ho to nezajímá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze