Chytrák ze starého auta? Díky T-Mobilu již brzy

1

Rádi byste využívali chytré technologie, které váš telefon propojí s automobilem, ale nové auto je pro vás nedostupné? Díky T-Mobilu, který spolupracuje se společností Mojio, budete mít brzy možnost.

T-Mobile ve spolupráci s kanadskou společností Mojio pracuje na projektu konektivity automobilů a mobilních zařízení. První řešení pro automobily, jež poběží na platformě Mojio, chce T-Mobile nabídnout již letos. Jde o řešení, které udělá chytrá auto i ze staršího vozu. Stačí, aby automobil byl vybaven konektorem OBD (On-board diagnostics). Ten však mají všechny vozy vyrobené od roku 2001. Do portu se zapojí zařízení, které má poloviční velikost jako balíček karet a je vybavené SIM kartou. To celé pak komunikuje enkryptovaným bezdrátovým připojením s Mojio cloudem.

T-Mobile logo 2016 - 720

„Platforma Mojio je hardwarové řešení, které funguje v mnoha OBD zařízeních certifikovaných pro Mojio. To umožňuje poskytování služeb Connected Cars pro většinu značek aut prodávaných v Evropě, “

říká Kenny Hawk, generální ředitel Mojio.

Aplikace, které jsou dostupné na iOS a Android, poskytují informace o technickém stavu vozidla, stavu kapalin a upozorní vás pokud něco přestane fungovat. Nechybí ani připomenutí STK intervalu nebo evidování knihy jízd či statistiky vaší jízdy. Aplikace nabízí i další možnosti včetně vyhledání poslední polohy vozidla, upozornění při manipulaci s ním nebo různé statistiky spotřeby a chování řidiče. Potěší také kompletní podpora češtiny. Český T-Mobile nyní řešení testuje pro všechny země skupiny Deutsche Telekom a brzy bychom se měli dočkat první verze finálního produktu.

Zdroje: Tisková zpráva