Chystaná Sony Xperia Pro-C má být kompaktem pro profesionály

2
Chystaná Sony Xperia Pro-C má být kompaktem pro profesionály
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Hlavní fotoaparát bude mít 1" snímač s 50 megapixely
  • Výkon obstará Snapdragon 8 Gen 3
  • Displej si vystačí s 6"

Sony před několika dny konečně představilo první mobilní novinky roku 2024, konkrétně modely Xperia 1 VI a Xperia 10 VI, ale již nyní se skrze @InsiderSony spekuluje o další možné novince. Poněkud překvapivě se japonský výrobce možná chystá na představení nástupce Xperie Pro-I. Tento model byl zaměřen na fotografování, avšak nástupce by měl mnohé pozměnit.

V prvé řadě by se novinka měla zmenšit a displej si vystačí s 6", zatímco současný model má 6,5". Rozlišení zůstane na 2K, což má odpovídat nové Xperii 1 VI. Potěší, že displej má být vybaven speciální antireflexní vrstvou. Nezbývá než doufat, že výsledný dojem se alespoň přiblíží Samsungu Galaxy S24 Ultra, který má panel bez odlesků.


O výkon telefonu se má starat Snapdragon 8 Gen 3, 12GB RAM a v základu 256GB úložiště. Baterie s kapacitou 5 000 mAh má podporovat 45W drátové nabíjení, včetně protokolu Power Delivery. Připravovaná Xperia Pro-C se bude nadále zaměřovat na fotoaparáty. Hlavní 50megapixelový snímač o velikosti 1" má mít samozřejmě optickou stabilizaci obrazu a světelnost f/1.8. Bude podporovat 12bitové RAW a 14bitové DCG RAW formáty. Sekundární 12megapixelový fotoaparát nabídne ohniskovou vzdálenost 20 mm (stejně jako 50Mpx snímač), avšak půjde o menší objektiv o velikosti 1/2,9" a světelnosti f/2.0. V tuto chvíli není známo, k čemu bude sloužit. Další fotoaparát má mít opět 12 megapixelů, avšak nabídne 10bitovou 420 S-LOG gama křivkou a schopnost záznamu 4K videa se 120 snímky za vteřinu. V tuto chvíli nejsou informace, že by měl telefon obsahovat ultraširokoúhlý objektiv či teleobjektiv, je tak možné, že budou chybět.

Možný termín představení ani další výbava Xperie Pro-C není v tuto chvíli známa. Je tak možné, že to ještě nějaký týden či spíše měsíc potrvá. Během této doby bychom se však o novince mohli dozvědět více.