Chystá se velký návrat? Samsung Galaxy S9 mini spatřen v benchmarku

8
Chystá se velký návrat? Samsung Galaxy S9 mini spatřen v benchmarku
  • Po čtyřech letech by se mohla navrátit zmenšená verze vlajkového modelu od Samsungu
  • Galaxy S9 mini byl údajně spatřen v nástroji Geekbench s procesorem Snapdragon 660, 4 GB RAM či Androidem Oreo
  • Vzhledem k představení posledního Galaxy S5 mini tři měsíce po Galaxy S5 můžeme očekávat představení opět až v létě

Xperia XZ2 Compact bude mít možná letos nebezpečnou konkurenci. Konečně to vypadá, že trend zmenšování rámečků možná přeci jen přinese ovoce také pro ty z vás, kteří chtějí kompaktní telefony. Je tomu už čtyři roky, co vydal Samsung naposledy zmenšenou verzi své vlajkové lodě Galaxy S5 mini, ale letos to vypadá, že se vrátí. Podle nástroje Geekbench má přijít s modelovým číslem SM-G8750, o kterém se už dříve mluvilo jako o Galaxy S9 mini.

Údajný benchmark Samsungu Galaxy S9 mini

Telefon má mít Android Oreo či procesor Snapdragon 660, grafiku Andreno 512 a 4 GB RAM, což rozhodně nejsou vlajkové specifikace, ale rozhodně jde o výkonnou výbavu, která může být při správném nacenění velice zajímavá. O zobrazovači zatím nic nevíme, ale počítáme s velikostí kolem 5 palců a mohl by to být rovnou i Infinity Display se zaoblenými boky. Vzhledem ke kapacitě baterie 3 000 mAh u větší Galaxy S9 se dočkáme patrně menší kapacity s maximální hodnotou 2 750 mAh.

Nutno samozřejmě podotknout, že se v žádném případě nemusí jednat o Galaxy S9 mini, takže by fanoušci malých telefonů ještě neměli slavit. Pokud je však únik pravdivý a Samsung se bude držet stejného plánu jako v roce 2014 při vydání Galaxy S5 mini, mohl by se nový malý telefon představit zhruba někdy v červnu nebo později v létě.

Zdroj: browser.geekbench.com

Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Tak určitě. To se spekulovalo o S6 mini
https://mobilenet.cz/clanky/samsung-galaxy-s6-mini-unika-na-prvnich-fotografiich-27724

pak o S7 mini
https://mobilenet.cz/clanky/chysta-samsung-zmensenou-verzi-galaxy-s7-29777

nesměla chybět ani S8 mini
https://mobilenet.cz/clanky/dorazi-samsung-galaxy-s8-mini-udajne-by-mel-mit-snapdragon-821-a-53-palce-33173

Takže spekulujte klidně dál, každému je jasné, že z továrny na ledničky uděláte jen továrnu na další obří věci.
Leader
To už tu je třetím rokem a stale se nic neobjevilo..... Samsung ten post zrejmě přenechá iphonu se nebo jinym vyrobcům...
luky
každoroční verze S mini a čtečka v displeji je už takový evergreen, ale na druhou stranu když zrušili model A3, tak jako náhrada by to mohlo mít letos reálný základ.
Liker
Každý rok sa objavia nejaké zaručení informácie alebo benchmark o údajnej mini verzii. Trošku schladiť hlavy. Ale čo ma rozosmialo bolo, keď ste napísali, že by mala xz2 compact nebezpečnú konkurenciu s uvedeným HW? Aj tam rozmýšľate v redakcií o tom čo píšete?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze