Dorazí Samsung Galaxy S8 mini? Údajně by měl mít Snapdragon 821 a 5,3 palce

17
Dorazí Samsung Galaxy S8 mini? Údajně by měl mít Snapdragon 821 a 5,3 palce
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Možná se dočkáme návratu mini verzí vlajkových lodí od Samsungu
  • Ve výbavě se má objevit procesor Snapdragon 821 či 4 GB RAM

Vzpomínáte na poslední mini model vlajkového Samsungu, kterým byl Galaxy S5 mini? Byl představen už před třemi lety a od té doby Samsung již zmenšenou verzi své vlajkové lodě neukázal, ačkoliv spekulace samozřejmě kolovaly. Nejinak je tomu i letos, kdy se objevují informace o případném modelu Samsung Galaxy S8 mini. Ten by měl mít displej o velikosti 5,3 palce.

Ještě než se zhrozíte, kam ty mini verze spějí, je třeba připomenout, že i model S8 mini má nabídnout design svých větších bratrů. Tedy zakřivený displej až do okrajů. Ve výsledku by tak velikost telefonu měla odpovídat zařízením s displeji o velikosti 4,7 palce.

Samsung Galaxy S8 mini

V další výbavě se má objevit výkonný Snapdragon 821, což je sice ústupek oproti větším modelům, avšak stále jde o více než dostatečný procesor. Doplní jej 4GB operační paměť nebo 32GB úložiště. Kdy a zda vůbec se model Galaxy S8 mini představí, je v tuto chvíli nejasné.

Samsung Galaxy S8

Rozměry148,9 × 68,1 × 8 mm, 155 g
DisplejSuper AMOLED, 5,8" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorExynos 9 Series (8895), 4×2,3 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:32 hodin

Zdroje: ithome.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
martin
Poriadnu klávesnicu nech spravia, hneď ho kupujem cena bude určite vyššia ako s8, marketingový ťah
Odur
Keby to bola pravda splnil by sa konečne sen pre tých, ktorí nechcú veľký fone ale bude mať už aj veľkú obrazovku. Keby tomu nasadili cenovku do 600€ po pol roku sa stane s tým obrovský hit. Ak bude mať rovnaké špecifikácie ako veľký súrodenci aj s fotoaparátmi len ten procesor orežú tak to budú vynikajúce správy a u mňa jasná kúpa. Túžim po kompaktnom telefóne s veľkou obrazovkou. Už s8 a lg g6 majú dobré rozmery, ešte by to chcelo niečo v strednej triede.
Petr
Že bych poprvé v životě chtěl Samsung? Zatím všechny mini modely nějak dokopali a jen zneužili jméno a podobnost s větším modelem, takže si radši počkám na výsledné specifikace. Ale zní to nadějně.
Areon
Mini telefon při 5,3" není podle mě mini, i s minimálními rámečkami to podle mě nesplní očekávání lidí čekající na letošní kompaktní telefony.. Za mini považuji telefon do 5" a to ještě s malými okrajmi, aby ten telefon nepřekročil velikost modelů Compakt od Sony (4,7").

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze