Chystá se Nokia G42. Zamíří do nižší střední třídy a nabídne 5G

3
Chystá se Nokia G42. Zamíří do nižší střední třídy a nabídne 5G
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka má využívat design QuickFix a umožnit rychlé domácí opravy
  • Výkon zajistí Snapdragon 480+
  • Baterie má mít kapacitu 5 000 mAh a podporovat 20W nabíjení

Společnost HMD Global připravuje dle nokiamob.net novinku G42 5G, který však zamíří jen do nižší střední třídy. Unikla většina specifikací a také fotografie, tudíž lze říci, že žádné velké překvapení se konat nebude. Na druhou stranu jistou zajímavosti může být použití designu QuickFix, který v kombinaci s doplňky iFixit umožňuje snadnou opravu či výměnu baterie telefonu v domácích podmínkách. Připomeňme, že s tímto už přišla Nokia G22 a výměnu baterie jsme si vyzkoušeli přímo v redakci.

Nokia G42 5G

Umístění mezi spíše cenově dostupnější telefony dává tušit už IPS displej s 6,56" a jen HD+ rozlišením, byť situaci může z části zachránit 90Hz obnovovací frekvence. Příliš radosti neudělá ani procesor Snapdragon 480+. S ním se pojí 6/4GB RAM a 128GB interní paměť. Podporovány jsou paměťové karty i dvě nano SIM karty.

Situace kolem fotoaparátů je spíše standardní, hlavní snímač disponuje 50 megapixely, ultraširokoúhlý objektiv zcela chybí. Zbylé dva fotoaparáty mají mít 2 megapxiely a sloužit pro makro a portrétní fotografie. Baterie v telefonu poskytne kapacitu 5 000 mAh a podporuje 20W drátové nabíjení. V tuto chvíli není známé, kdy dojde k oficiálnímu odhalení.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Cena má být cca 270 euro 😂
Pc Wifi
Pc Wifi
tak to je podobny for jako XR21, cena uplne mimo... tam musej hulit kruty matroš...
Jan Kasik
Jan Kasik
je už načase aby to Nokia zabalila - takhle se trápit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze