Chystá se nabíjení přes NFC a Apple nám tlačí staré procesory

mNews
Chystá se nabíjení přes NFC a Apple nám tlačí staré procesory
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Xiaomi představilo dva nové modely Redmi, které lákají na moderní vzhled a velkou baterii
  • Nový 13" MacBook Pro nabízí jen drobné inovace, LG Velvet odhalilo cenu a NFC se naučí bezdrátové nabíjení
  • mNews přináší výběr toho nejzajímavějšího z uplynulého týdne

Xiaomi nám ukazuje nový trend v telefonech – rostoucí baterii. Apple nám zase podstrkuje staré procesory a NFC se naučilo nové kousky. Vítejte u mNews.

Chystá se nabíjení přes NFC a Apple nám tlačí staré procesory – mNews

Redmi Note 9 (Pro) s velkou baterií

Právě před týdnem Xiaomi představilo Mi Note 10 Lite, ale zároveň i dvojici Redmi Note 9 a Note 9 Pro. Oba telefony nabídnou moderní vzhled s drobným průstřelem v displeji. Základní model s procesorem od MediaTeku přímo zapadne do nižší třídy, čemuž odpovídají i 3 GB RAM. Lepší verze vylepšuje i fotoaparát a nabídne slušný Snapdragon 720G, cenově vyjde na 8 až 9 tisíc korun. Oba telefony však mají baterii o kapacitě 5 tisíc mAh, což je velmi slibná zpráva, která naznačuje dvoudenní výdrž.

Apple představil 13" MacBook Pro

Spíše než o nový model jde o drobnou inovaci. 13" MacBook Pro má hlavně novou klávesnici, zbavuje se tak poruchové Butterfly. Nechybí Touchbar a design nebo velikost rámečků se nijak nemění. Trochu však překvapí, že základní verze, začínající na 39 tisících Kč, nabídnou procesory Intel 8. generace. Za 10. generaci si budete muset ještě připlatit. Možná vám vyrazí dech, že maximální konfigurace přijde na téměř 113 tisíc korun.

LG Velvet nebude levné

LG na svém webu odhalilo očekávaný model Velvet, který zaujme velmi povedeným vzhledem a velkým OLED displejem. Díky slušnému procesoru Snadragon 765 podporuje i 5G, nechybí zvýšená odolnost a místo se našlo i pro 3,5mm jack. Na zadní straně je vedle hlavního i ultraširokoúhlý snímač, avšak teleobjektiv chybí. Je ale otázkou, zda cena okolo 22 tisíc korun není již trochu moc.

Bezdrátově nabijete přes NFC

NFC znáte, že? Běžně ho používáme pro bezdrátové placení nebo spárování telefonů třeba s reproduktorem. Nově se má NFC naučit také bezdrátové nabíjení. Má to jeden drobný háček. Maximální výkon nabíjení je pouhý 1 W. To znamená, že se úplně nehodí k nabíjení telefonů, ale třeba sluchátka tím už nabijete bez problému.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze