Modernizovaný Apple MacBook Pro 13" je tu. Má novou klávesnici i větší úložiště

12
Modernizovaný Apple MacBook Pro 13" je tu. Má novou klávesnici i větší úložiště
Fotografie: Apple
  • Inovovaný MacBook Pro 13" přináší novou Magic Keyboard s Touch Barem
  • Individuální konfigurací lze dosáhnout 32GB RAM a 4TB úložiště
  • K dostání jsou procesory Intel Core i5 a i7
  • Základní varianta zdvojnásobila úložiště, 256 GB se vejde pod 40 tisíc korun

Apple již představil 16" MacBook Pro s novou klávesnicí Magic Keyboard a také MacBook Air, opět s klávesnicí Magic Keyboard, která by měla být odolnější než původní s mechanismem Butterfly. Nově se dostal na řadu 13" MacBook Pro, který byl oficiálně odhalen na apple.com a který tvoří základní stavební kámen v nabídce MacBooků Pro.

MacBook Pro 13" ctí tradice: v dobrém i horším. Rámečky kolem displeje se bohužel nijak nezmenšily, vyvrátily se tedy spekulace, že by Apple rozšířil displej až k okrajům, podobně jako u moderních iPadů Pro. Zobrazovač podporuje technologii True Tone, maximální jas činí 500 nitů. Apple si dal záležet nejenom na samotné klávesnici, ale také na úložišti. Nově tvoří maximum až 32 GB RAM a 4TB SSD, což je dvojnásobek původní nabídky. MacBook je dostupný se čtyřjádrovými procesory Intel Core i5 a i7, a to 8. a 10. generace, v závislosti na vybraném modelu (a tedy i ceně). Apple slibuje až o 80 % vyšší grafický výkon, samozřejmě ale jen u nejnovějších procesorů 10. generace.

Apple MacBook Pro 13\"

Apple alespoň potěšil cenovou politikou, i přes vrtkavý kurz koruny se nezdražovalo a základní model lze pořídit od 38 990 Kč. Za své peníze v tomto případě dostanete Intel Core i5 8. generace, 256GB SSD a dvojici Thunderbolt portů. Původně základ činil 128 GB, Apple tak úložiště za stejnou cenu zdvojnásobil. Nejvýkonnější MacBook Pro 13'' v maximální výbavě vyjde na téměř 113 tisíc korun. Pokud máte zálusk na základní 512GB variantu, připravte si 44 990 Kč.

Apple MacBook Pro 13\"

To je vše – další změny se neodehrály. Dalo by se tedy říci, že Apple chtěl zamést stopy po velmi problémové klávesnici s mechanismem Butterfly, jako bonus pak přidal větší (konfigurovatelné) paměti, což je krok naprosto očekávaný.

Diskuze ke článku
G
Nepochybujem o kvalitách ako displej jeden z najlepších v triede, spracovanie a zvuk, ALE ten procesor v modeloch s dvoma Thunderbolt 3 je z mojej strany celkom výsmech. Dva roky staré CPU s preukázateľne odhalenou závažnou bezpečnostnou chybou, keď tam pokojne mohla byť 10. generácia alebo (áno, som naivný) Ryzen 9 4900HS, ktorý by mal menšiu spotrebu, menej by sa zahrieval a bol by výkonnejší ako je tá najlepšia Core i7 10. gen. Displej mal mať 14" a menšie rámy a bol by z toho predajný hit. Hlavne dúfam, že to nie je supercyklus a nebude to takto vyzerať ďalšie 4 roky. Keď tak pozerám tie špecifikácie, tak rozmery zostali kvôli tomu, že v nižšej verzii len prehodili základovú dosku z modelu 2019. Všetky vlastnosti by sedeli, takže sa vymenil len palmrest a vznikol model 2020. Uvidíme, či to potvrdí iFixit, ale myslím si, že je to takmer isté.
Jan
To úložiště je stále malé, ale už to nevypadá jako špatný vtip. Procesory jsou naopak tragédie, za tu cenu by tam mělo být minimálně intel core i5 desáté generace. Připadně ryzeny čtvrté generace. Stále si tu tak zákazník platí padesát procent ceny za mac os/logo applu, což mi přijde opravdu moc.
Marek
Liší se Air 2020 s i5 / 16 gb ram nějak výkonově vůči tomuto Pro se stejným cpu a stejnou ram? Má Pro lepší graf kartu například?
Hrachovec
Zdravím, nějaké novinky o Airpods 3? Spekulovalo se představení spolu s Macbookem ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze