Chystá se Alcatel Idol 5S s 5,2palcovým Full HD displejem

aktualizováno
4
  • Letos by měl mít model 5S „jen“ 5,2palcový displej
  • Design se příliš nezmění
  • Zachovány zůstanou lákavé stereo reproduktory

Aktualizováno 21. 4. 2017

Dnes se vůbec prvně můžeme podívat na pravděpodobnou podobu chystaného Alcatelu Idol 5S. Na snímku je vlevo a vedle něj leží současný model Idol 4. Zdá se tedy, že letos bude varianta S opravdu menší a její displej bude mít úhlopříčku 5,2 palce. Zásadních změn se v případě vzhledu příliš neodehraje. Povšimnout si můžeme jen výraznějších čelních reproduktorů. Je jistě pozitivní zpráva, že na ně Alcatel nezanevře.

Původní text z 22. 3. 2017

Alcatel

Pravděpodobné specifikace chystané novinky unikly skrze benchmark GFXBench. Alcatel Idol 5S by měl navázat na současný model Idol 4S, avšak výbava se prakticky vůbec nezmění. Patrně nejviditelnější změnou bude displej, který se zmenší na 5,2 palce a poklesne také rozlišení na Full HD hodnotu. Ta však bude více než dostatečná. Pod kapotou se bude nacházet procesor Helio P20 od MediaTeku, společně se 3GB operační pamětí. Interní 32GB paměť dokresluje, že budeme mít co do činění s telefonem střední třídy. Prostředí zajistí Android 7.0 Nougat.

Připomeňte si: Recenze Alcatel Idol 4S – Ve znamení hudby

Alcatel Idol 5S

Poslední informace zmiňují fotoaparáty. Ten hlavní na zadní straně poskytne 12megapixelové rozlišení, zatímco čelní kamerka si vystačí s 8 megapixely. Bude zajímavé vidět, zda letos Alcatel ukáže také menší model, jako tomu bylo v letech minulých. Idol 5S se totiž zřejmě zmenší a výbavou nikam výrazně dál neposune. V tuto chvíli však není známo vše a to ani datum případného představení.

Zdroje: gfxbench.com, phonearena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Kamil
Vlajkovou lodí by prý měl být IDOL 5 PRO
Duše Radka Počepného
Doufám, že řada Ido bude lepší než Idol a že ji třeba někdy vyhrají v nějaké soutěži na mobilenetu.
Xxx
Co tak sleduji na zahraničních webech, tak to vypadá, že těch Idolů bude letos více, jak už je tady v diskuzi napsáno. Idol 5 a 5pro se Snapdragonem, 5s překvapivě s Mediatekem. Vypadá to, že je bude Vodafone nabízet pod názvy Smart 8.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze