Chcete zrychlit starší iPhone? Vyměňte mu baterii

8
Chcete zrychlit starší iPhone? Vyměňte mu baterii
Fotografie: Lukáš Sál, mobilenet.cz
  • Výměna baterie může dát vašemu staršímu iPhonu druhý dech
  • Pokud baterii po cca dvou letech nevyměníte, vaše zařízení bude zhruba o 35 % pomalejší

Pokud jste vlastníkem některého ze starších iPhonů, můžete mít pocit, že je váš telefon o poznání pomalejší, než když jste ho kupovali. Většinou tuto chybu automaticky svádíme na zastaralý čip či nedostatečnou vyladěnost nejnovějšího systému iOS, který je na starších zařízeních pomalejší. Chyba může být ale úplně jinde.

Na Redditu začali uživatelé starších modelů diskutovat o tomto problému a pár z nich zkusilo vyměnit baterii. K překvapení všech se stalo to, po čem starší jablíčkáři toužili celou dobu. Rychlost systému se výrazně zvýšila a k ještě většímu údivu se zvýšilo i skóre iPhonu v benchmarku GeekBench, a to na jeho původní hodnotu.

GeekBench před výměnou baterie dopadl opravdu slabě. Z původních čísel totiž iPhone 6s spadl o zhruba 35 %.

geek2

Naopak stejný benchmark po výměně baterie dopadl skvěle. Skóre totiž odpovídalo naprosto novému iPhonu 6s a kromě něj je iOS opět o poznání svižnější.

geek1

Pokud tedy vlastníte některý ze starších iPhonů, tím mám namysli zejména modely 5s, 6 a 6s, opravdu zvažte výměnu baterie, pokud jste ji ještě neměnili. Je to záležitost zhruba tisíci koruny a dost možná dáte svému staršímu jablečnému společníkovi druhý dech.

Zdroj: reddit.com

Diskuze ke článku
Jiří Švarc
Jiří Švarc
Není to prostě jen tím, že telefon po delší době restartovali? :-)
Dev
Jediná rada, jak udržet iphone stále rychlý jako když byl zakoupen, je ponechat v něm verzi systému se kterou šel do prodeje. Tyhle babské rady jsou na dvě věci. Je zarážející jak se iphone s každou další verzí zpomaluje.
Míra
Že by se Applu válelo ve skladech mraky náhradních baterek?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze