Cestující si Wi-Fi v pražském metru oblíbili. Počet uživatelů narůstá

9
Cestující si Wi-Fi v pražském metru oblíbili. Počet uživatelů narůstá
  • Pilotní projekt unikátního online bezpečnostního informačního Wi-Fi systému funguje v šesti stanicích pražského metra
  • Ve špičkách (ráno nebo večer) se on-line připojí až cca 500 uživatelů
  • Největší špičku zažívá Wi-Fi systém kolem páté večer
  • Měsíčně si cestující díky nové Wi-Fi stáhnou zhruba 8,5 TB dat
  • Každý měsíc registruje provozovatel 127 000 unikátních aktivních zařízení

Už půl roku funguje v šesti stanicích metra pilotní projekt unikátního online bezpečnostního informačního Wi-Fi systému. Cestující využívají Wi-Fi ve stanicích metra Florenc na trase B a C, Hlavní nádraží, Pražského povstání, Náměstí Republiky a Smíchovské nádraží stále více. Vyplývá to z dat, která Dopravnímu podniku hl. m. Prahy (DPP) poskytla společnost ČD – Telematika, jež bezpečnostní informační systém pro DPP vyvinula.

Ve špičkách (ráno nebo večer) se on-line připojí až cca 500 uživatelů. Největší špičku zažívá Wi-Fi systém v šesti stanicích pražského metra kolem páté večer. Lidé se vracejí z práce a chtějí být informováni nejen o aktualitách v pražské dopravě. Měsíčně si cestující díky nové Wi-Fi stáhnou zhruba 8,5 TB dat.

„Praha se neustále snaží vylepšovat systém informování cestujících a Pražanů obecně o aktuální dopravní situaci, abychom jim byli schopni velmi rychle předat potřebné informace zejména při mimořádných událostech. Systém Wi-Fi ve stanicích metra se ukázal jako velmi užitečný a využívaný nástroj. Pilotní provoz potvrdil, že jde o jednu z cest, na kterou stojí za to se vydat dál,“ uvedl Petr Dolínek, náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas.

Metro A

„Měsíčně nyní registrujeme 127 000 unikátních aktivních zařízení připojených na bezpečnostní informační Wi-Fi systém. Máme radost z toho, že počet uživatelů každým měsícem narůstá. Je to důkaz, že internet v metru má své pevné místo. Usilujeme o to, aby byl již brzy dostupný po celém úseku metra včetně tunelů,“ říká Martin Gillar, generální ředitel a předseda představenstva DPP.

Ve vestibulech šesti pilotních stanic metra je rozmístěno celkem 75 vysílacích bodů pro Wi-Fi. Cestující díky Wi-Fi síti dostávají on-line dopravní informace o pražské MHD, kulturních událostech a další aktuality. DPP umožňuje v případě mimořádných situací cestující okamžitě informovat a předávat jim bezpečnostní pokyny nebo informace o náhradním spojení. Přihlášení se do unikátního bezpečnostního systému je přitom možné na dvě kliknutí.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Honza
Tak ona je to jediná cesta jak se tam dostat na internet :D
Jiří
Ti co čučí do mobilu většinou neposlouchají hlášení. Proto poslat jim upozornění přímo do mobilu je ideální řešení...
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Ano, připojím se vždycky na Florenci, abych napsal do Farebanditu, zda tam je revizor nebo není.
Jersey
Az 500 ??? Kdyz přepraví. Statisíce lidi denne. To je fakt úspěch.....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze