Česká hra Beecarbonize postoupila do finále soutěže Apple Design Awards 2023

Česká hra Beecarbonize postoupila do finále soutěže Apple Design Awards 2023
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Za hrou stojí studio Charles Games založené skupinou lidí z Univerzity Karlovy
  • Jedná se o karetní strategickou hru, v níž je hlavním soupeřem změna klimatu

Aplikace Beecarbonize, kterou vytvořila společnost Charles Games, byla zařazena mezi finalisty soutěže Apple Design Awards v kategorii Social Impact (Společenský dopad). Vítězové jednotlivých kategorií budou představeni 5. června během letošní celosvětové vývojářské konference WWDC23 společnosti Apple.

Apple Design Awards oceňuje inovace, nápaditost a technické řešení v oblasti designu aplikací a her. Nominované aplikace v kategorii Social Impact přinášejí smysluplné zlepšení života a upozorňují na zásadní celospolečenské problémy. Charles Games je nezávislé herní studio se sídlem v Praze, které založila skupina lidí z Univerzity Karlovy. „V Charles Games chceme vytvářet hry, které otevírají debatu o složitých společenských a kulturních otázkách. S hrou Beecarbonize jsme zaznamenali nejrychlejší trend v počtu stažení během naší historie,“ říká Lukáš Kolek, generální ředitel Charles Games.

Beecarbonize je karetní strategická hra, ve které je hlavním soupeřem změna klimatu. Oslovuje tak jak ekologicky orientované publikum, tak i tradiční hráče, pro které jsou ekologické otázky nepodstatné, ale díky chytrým a zábavným herním mechanismům si brzy uvědomí, jak spolu průmysl, společenské chování a ochrana přírody souvisejí. Hra může být zajímavá i pro děti, které ji mohou hrát společně s rodiči, což může pomoci v rodině otevřít diskusi o změnách klimatu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze