Cenově dostupná Motorola G84 láká na Ready For, veganskou kůži i 120Hz displej

1
Cenově dostupná Motorola G84 láká na Ready For, veganskou kůži i 120Hz displej
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Motorola G84 je nejlevnějším telefonem s podporou Ready For
  • Ve výbavě najdeme procesor Snapdragon 695 v kombinaci s 12 GB RAM a 256GB úložištěm
  • 5 000mAh baterii lze nabíjet drátově výkonem 30 W

Řada G se dlouhodobě profiluje tak, že nabízí telefony s nejlepším poměrem cena/výkon, díky čemuž se stala velmi populární i u českých zákazníků. V tomto duchu dorazila i nová Motorola G84 těžící z partnerství Motoroly se společností Pantone, která láká na povedenou barvu Viva Magenta v kombinaci s veganskými zády. Čím dalším chce zaujmout?

Kvalitní displej i velké úložiště

Za zmínku stojí například fotovýbava, na zádech totiž figuruje 50Mpx snímač od Samsungu s optickou stabilizací i 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv s automatickým ostřením (který tak zastoupí i makro snímač), zatímco v průstřelu obrazovky se ukrývá 16Mpx selfie kamerka. Další chloubou je displej, kterým je 6,5" POLED Full HD+ panel s maximální obnovovací frekvencí 120 Hz. Ten nabídne relativně tenké rámečky a i z krátkých prvních dojmů můžeme potvrdit, že vypadá velmi povedeně a má slušný maximální jas. Pro co nejlepší multimediální zážitek pochopitelně neschází stereo reproduktory s Dolby Atmos.

Kromě Viva Magenta je k dispozici rovněž další dvojice barev, a to konkrétně Midnight Blue a Marshmallow Blue. Novinka rovněž nabídne základní odolnost IP54 proti prachu a vodě, tudíž si poradí například s deštěm. Velikým lákadlem pro uživatele zaměřené na hardware může být rovněž štědrých 12 GB RAM a 256GB úložiště. Motorola G84 navíc podporuje microSD karty, nikoliv však eSIM. O výkon se stará procesor Snapdragon 695, který se osvědčil jako energeticky velmi úsporný, i když například neumí zprostředkovat záznam videa ve 4K.

Nejlevnější Motorola s Ready For

Pokud je vám sympatická platforma Ready For, která umožní z telefonu udělat improvizovaný desktop (za pomoci televizoru či monitoru), určitě vás potěší podpora (bezdrátového) Ready For. Jedná se tak o historicky nejlevnější Motorolu s Ready For, která kdy byla představena. Novinka dále spoléhá na Android 13 a výrobce garantuje minimálně jednu aktualizaci operačního systému a tři roky bezpečnostních záplat. Nechybí ani Family Space pro nastavení profilů pro další uživatele, typicky děti.

Motorola G84
Motorola G54 Power Edition (v modré a zelené barvě) a Motorola G84 (v červené barvě)

Motorola G84 by neměla zklamat ani po stránce výdrže díky již zmíněnému energeticky efektivnímu čipsetu a velké 5 000mAh baterii. Tu lze nabíjet výkonem až 30 W, avšak pouze drátově. Potěší každopádně, že přímo v balení se nachází 30W adaptér i USB-C/USB-C kabel.

Novinka dorazí na trh v příštím týdnu s doporučenou cenou 7 299 Kč.

Motorola Moto G84

Rozměry160 × 74,4 × 7,6 mm, 166,8 g
DisplejAMOLED, 6,55" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 695, 2×2,2 GHz + 6×1,7 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Vojtěch Svatoslav Pudil
Vojtěch Svatoslav Pudil
Nadpis: Telefon láká na podporu eSim
Článek: Telefon nenabízí podporu eSim.

Nemohly by ty články psát někdo, kdo umí aspoň trochu česky?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze