Buďte inkognito. Google rozšíří anonymní režim do aplikací Mapy a Vyhledávání

1
Buďte inkognito. Google rozšíří anonymní režim do aplikací Mapy a Vyhledávání
  • Vyhledávání v dalších aplikacích Googlu bude možné anonymně
  • Takzvaný režim inkognito se rozšířil do Map a Vyhledávání

Google má již několik let ve svém internetovém prohlížeči Chrome tzv. anonymní režim, který nezaznamenává vaši aktivitu do historie. Totožný režim Google začal testovat v aplikaci YouTube v loňském roce a na letošní akci Google I/O 2019 oznámil další rozšíření do Google Map a Vyhledávání.

Režim inkognito
Zapnutí režimu inkognito v aplikaci Vyhledávání

Ve zmíněných aplikacích bude stačit klepnout na ikonku vašeho profilu a v následné nabídce zvolit položku „zapnout režim inkognito“. Od daného momentu aplikace přestane znamenávat historii vašeho hledání a jakéhokoliv působení. Tato funkce může uživatelům rozhodně přijít vhod. Například ve chvílích, kdy zařízení někomu půjčíte a nechcete, aby jeho vyhledávání bylo svázáno s vaším účtem. S novou funkcí bychom se ve zmíněných aplikacích měli setkat brzy.

Diskuze ke článku
Řezňýk
Vždycky si říkám, jaký tenhleten inkognito mód má smysl, třeba v prohlížečích. Jasně není to vidět v historii. Ale pak mě napadá, že to tajným službám dost ulehčí práci, protože se nemusí prohrabovat vším tím bordelem, ale můžou na to použít rovnici (věci v inkognitu) - (p0rn0) = něco nelegálního, co je potřeba prověřit. Takhle v podstatě teroristi navedou CIA přímo do své tajné centrály. Google opět zachránil svět!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze