V Google Mapách na Androidu se můžete pohodlněji procházet skrz Street View

8
V Google Mapách na Androidu se můžete pohodlněji procházet skrz Street View
  • Google přidal do své aplikace Google Mapy pro Android novu vrstvu při zobrazení
  • Jmenuje se Street View, a vy tak získáte snadnější možnost procházet virtuálně ulicemi

Článek 3. 3. 2019 aktualizován o doplňující informace.

Oblíbené Google Mapy se těší uživatelské přízni nejen na počítačích, ale také ve formě aplikací pro mobilní telefony. Pokud máte ve svém zařízení s Androidem aplikaci ve verzi 10.23.4, můžete se těšit na drobnou novinku. Google přidává do mobilních telefonů další vrstvu zvanou Street View. Ta je spoustě z vás jistě velmi dobře známa. Umožňuje virtuálně procházet veškerá místa, která Google nasnímal. Netřeba dodávat, jak virtuální prohlídka napomáhá při orientaci v neznámých městech. Nově jde o usnadnění přístupu, samotná funkce Street View byla v aplikaci možná, avšak komplikovanějším způsobem.

Google Mapy

Jak se k nové funkci dostanete? Velmi snadno. Po spuštění aplikace stačí stisknout plovoucí tlačítko v pravé horní části, kde obvykle přepínáte vrstvy. Například i pohled na běžnou a satelitní mapu. Zde pak ve sodní části nabídky vrstev uvidíte i novou možnost Street View. Po aktivaci se cesty na mapě, které má Google zahrnuté do Street View, zbarví modře tak, abyste věděli, kde všude je možné se virtuálně procházet. Prozatím je novinka dostupná na systému Android, ale dorazí také na iOS.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Okoloidúci
Street view tam bol už predtým...
G
Asi som z budúcnosti, ale Street view je roky stará funkcia.
kromano
Skutečně tam je to tlačítko nově, zkusím ráno spustit navigaci, jaké to bude... novinka vypadá zajímavě ;-)
Janek
Novou funkci jsem odzkoušel a opravdu funguje v mapách Google dobře, je to mnohem pohodlnější než přes Google Earth. Je spojen pohyb po modrém vyznačení spolu s 3D pohledem , chce to ovšem trochu cviku na ovládání.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze