Budoucnost drátového nabíjení podle Realme? Technologie SuperDart s výkonem 100 W

1
Budoucnost drátového nabíjení podle Realme? Technologie SuperDart s výkonem 100 W
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • V příštím roce má Vivo představit 120W nabíjení
  • V oblasti rychlonabíjení se daří zejména čínským výrobcům, jako je Xiaomi, Huawei či značky spadající pod společnost BBK Electronics Corporation

Velikost baterie a její výdrž hraje pro většinu uživatelů zásadní roli při výběru nového smartphonu. Z tohoto důvodu se snaží výrobci telefonů vyvinout nové způsoby, jak výdrž optimalizovat a namísto drastického navyšování kapacity baterií, což se zákonitě projevuje na fyzických rozměrech zařízení, se zaměřují na zrychlení nabíjení, respektive navýšení nabíjecího výkonu.

V posledních letech jsme tak čím dál tím častěji svědky představení nových technologií drátového, ale i bezdrátového nabíjení. V této oblasti se daří zejména čínským výrobcům, jako je Xiaomi, Huawei či společnosti BBK Electronics Corporation, pod kterou spadá značka Realme, Oppo nebo OnePlus.

V současnosti víme například o technologii SuperVOOC 2.0 Flash Charge od Oppo, která zvládá výkon až 65 W. V redakci jsme byli nadšeni i z rychlosti nabíjení nového Realme X2 Pro, jehož 4 000mAh baterii jsme nabili dodávaným 50W adaptérem z 0 do 100 % za pouhou půl hodinu.

Realme navíc neustále vyvíjí ještě rychlejší nabíjení, které by se mělo podle informací Mukula Sharmy nazývat „SuperDart“ a údajně přinést výkon 100 W. V příštím roce bychom se navíc měli dočkat ještě výkonnějšího 120W nabíjení, se kterým přijde jako první Vivo.