Realme připravuje vlastní verzi MagSafe, podívejte se na fotky

aktualizováno
Realme připravuje vlastní verzi MagSafe, podívejte se na fotky
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Bude se jmenovat MagDart
  • Napovídá to zaregistrovaná ochranná známka
  • Už se objevily fotografie zařízení

Aktualizováno 22. 7. 2021

Netrvalo to dlouho a informace o nové nabíječce od Realme potvrzují i první fotografie, které zveřejnil gizmochina.com. První z nich vypadá, že se výrobce skutečně inspiroval u Applu. Jeho zařízení má však být tenčí.

MagDart

Druhý snímek zachycuje nejspíše stolní nabíječku. Má výrazně vyšší rozměry, USB-C a také průduchy pro ventilátory. Aktivní chlazení dává tušit, že bychom se zde mohli dočkat zajímavého nabíjecího výkonu.

MagDart

Původní informace z 18. 7. 2021

Když Apple představil vylepšení bezdrátového nabíjení pro iPhony s názvem MagSafe, spousta sarkastických komentářů v diskusích se ptala, kdy něco takového okopírují i ostatní výrobci.

Nyní můžeme říct, že to trvalo jen rok. Vyplývá to z přihlášky, kterou čínské Realme podalo u nejrůznějších agentur pečujících o ochranné známky po celém světě, včetně Evropského úřadu pro duševní vlastnictví (EUIPO).

MagDart

Z odkazovaného dokumentu vyplývá název MagDart a také jeho popis napovídá, že bude sloužit k nabíjení telefonů a počítačů. Zahrnovat má i powerbanky nebo pouzdra, což je přesně využití, jaké nabízí ekosystém Applu.

Ze zprávy však nevyčteme, kdy bychom se mohli dočkat. Na rozdíl od patentů, které předjímají vývoj i ve velmi vzdálené budoucnosti, se ochranné známky používají spíše pro reálně existující produkty a služby. Je rovněž pravděpodobné, že Realme bude MagDart sdílet s Oppem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze