iPhony 15 potěší příznivce rychlého nabíjení, nabíjet budou až 40 W

9
iPhony 15 potěší příznivce rychlého nabíjení, nabíjet budou až 40 W
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Navýšit se má nabíjecí výkon drátového i bezdrátového nabíjení
  • Apple možná využije i technologii skládání či vrstvení (tzv. stacking) pro zvýšení kapacity

Honba za co největší kapacitou baterií v co nejmenším (a ideálně i nejlehčím) formátu pokračuje nejen na poli elektromobility, ale také ve světě smartphonů. Již brzy bychom se přitom mohli dočkat vcelku zajímavého průlomu. Zatímco Honor nasadil u svého nejlépe vybaveného modelu Honor Magic5 Ultimate novou křemíkovo-uhlíkovou baterii, která má o 13 % více energie při zachování stejné velikosti, společnosti Apple a Samsung by již brzy mohly představit baterie využívající technologii skládání/vrstvení (tzv. stacking). Díky tomu bychom se dočkali rovněž o zhruba 10 % větší kapacity baterie při zachování velikosti.


Co víc, na své si přijdou i příznivci rychlého nabíjení, tedy rychlého alespoň v kontextu nabíjecích rychlostí (či výkonu), na který jsme zvyklí u iPhonů. Podle všeho se totiž výkon drátového nabíjení zvýší až na 40 W a výkon bezdrátového nabíjení MagSafe na 20 W. Nejrychleji se nabíjejícím se iPhonem je doposud model iPhone 14 Pro Max, u něhož byl naměřen maximální nabíjecí výkon 29 W, což je při srovnání s čínskou konkurencí žalostně málo. Jako vždy platí, že ani tuto informaci nelze brát zcela vážně a existuje poměrně velká pravděpodobnost, že tato inovace letos nedorazí, respektive se objeví až u řady iPhonů 16.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 18. 7. 2023 19:49
Jak známe Apple tak nic takového nebude..
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
A zase to půjde jen se superdrahou Apple nabíječkou?
Pc Wifi
Pc Wifi
no jo, pro nekoho je rychle 40W, pro nekoho 120-250W :o))) ale nalijme si cisteho vina, lidri trhu maji nejpomalejsi nabijeni... tedy Samsung a Apple... a neni to zjevne pro ty stamiliony majitelu nejaka nesnesitelna bolest...
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
A zase to půjde jen se superdrahou Apple nabíječkou?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze